Aanstaande Nokia X5 gaat in Europa verkocht worden als de Nokia 5.1 Plus

Nokia’s lijn met smartphones is inmiddels behoorlijk uitgebreid, vooral in het low- en midrange segment. Er lijken echter nog meer smartphones aan te zullen komen, waaronder de Nokia X5.

Niet al te lang geleden kwam Nokia nog met een verversing van het 2017-gamma van Nokia smartphones. Dit lijkt echter nog niet voldoende te zijn – het bedrijf kijkt immers nog uit naar de Nokia X5. Het toestel zal net zoals de Nokia X6, welke in mei werd onthuld, een notch bevatten in het scherm. Geruchten spreken over een onthulling van de smartphone op woensdag 11 juli, in China.

Nokia 5.1 Plus

Sommige toestellen van Nokia by HMD hebben nooit een Europese onthulling gezien. Dat lijkt niet het geval te zijn – al blijft de X5 naam wel beperkt tot China. Geruchten spreken over een Nokia 5.1 Plus voor in Europa. De Nokia X6 zal tevens een Europese onthulling in de ogen staren, deze zal als de Nokia 6.1 Plus de Europese markt bereiken.

Om terug te komen op het eerstgenoemde toestel, deze zal een 5.9-inch scherm krijgen met een HD+ resolutie (1520 x 720P). Zoals eerdergenoemd zal het toestel een notch krijgen, dit veroorzaakt tevens de 19:9 beeldverhouding. Net als bij de Nokia 5.1 zal het waarschijnlijk gaan om een IPS-scherm. Opvallend is – als de geruchten blijken te kloppen – dat het scherm van de ‘Plus’ variant een lagere resolutie heeft.

Vermoedelijke beelden van de Nokia X5

De SoC (System on a Chip) krijgt daarentegen wel een upgrade. Waar er in de Nokia 5.1 nog gebruik wordt gemaakt vaan MediaTek Helio P18, maakt de 5.1 Plus gebruik van de Helio P20. Grote upgrades biedt de Helio P20 niet, al krijgt de GPU wel een kleine upgrade van de Mali-T860 naar de T880. Verder zal er volgens geruchten 3- ofwel 4 GB RAM aanwezig zijn, evenals 32- of 64 GB interne opslag.

Lancering

Geruchten voorspellen een lancering op woensdag 11 juli. Wat het bedrijf precies allemaal gaat aankondigen is vooralsnog onbekend. Mocht de Nokia X5 inderdaad aangekondigd worden, dan blijft het afwachten of deze nu daadwerkelijk naar Europa gaat komen.

Qua prijzen is er nog niks bekend. De Nokia 5.1 zal echter in augustus op de markt komen voor 199 euro. De prijs van het nieuwe toestel zal dan ook ergens tussen de Nokia 5.1 en 6.1 in liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business