AMD’s nieuwe Threadripper 2990X wordt mogelijk gelanceerd op 13 augustus

AMD kondigde tijdens Computex een nieuwe Threadripper processor aan. Echter bleven details aan ons bespaard, al hoeft dat waarschijnlijk ook niet meer lang te duren.

AMD’s nieuwe Threadripper processoren zijn onderdeel van een veelbesproken onderwerp sinds afgelopen Computex. Tijdens de presentatie in juni werd er een aankondiging gedaan voor een 32 core processor met 64 threads. Verder werd er vrij weinig bekend gemaakt over de aanstaande concurrent van Intels X-processoren.

Ondanks dat er tijdens de presentatie vrij weinig bekend werd gemaakt over de processor, is er de afgelopen tijd een behoorlijke lading aan informatie gekomen over de processor. Allereerste zou de processor mogelijk de naam ‘AMD Threadripper 2990X’ gaan dragen. Verder is de Zen+ architectuur wederom te zien bij de AMD Threadripper processoren, gebakken op het 12nm+ procedé van GlobalFoundries. De baseclock zou liggen op 3.4 GHz, waar er tevens een turbo beschikbaar is naar 4 GHz.

Onthulling

De Chinese website BenchLife heeft berichten ontvangen over een mogelijke onthulling van de processor op 13 augustus. Samen met de AMD Threadripper 2990X wordt er ook een ander model aangekondigd, een AMD Threadripper 2950X. Dat is de opvolger van de 1950X van vorig jaar, en komt met 24 cores en 48 threads.

Ook heeft de Chinese website berichten ontvangen over een mogelijke prijs voor de 2990X, deze zou liggen op 1.500 dollar. Daarmee lijkt de recentelijke plaatsing van de processor op een Amerikaanse website zo goed als bevestigd worden. Het gaat daarbij om een adviesprijs voor de Verenigde Staten, wat de prijzen in Europa gaat doen blijft altijd nog maar de vraag.

Nieuwe moederborden

Net als bij de upgrade naar Ryzen 2, komt er nu voor de Threadrippers tevens een nieuwe chipset voor het moederbord. Deze nieuwe chipset ondersteund de nieuwe functionaliteiten van de tweede generatie Ryzen cores. Wel blijven eventuele oude moederborden werken met de nieuwe Threadripper processoren, mits de stroomtoevoer daarvoor ondersteuning biedt.

Threadripper dieshot

BenchLife heeft informatie ontvangen over nieuwe moederborden van Gigabyte en MSI welke klaar staan voor onthulling. Het gaat daarbij om X399 moederborden, specifiek de Gigabyte Aorus X399 Xtreme en de MSI MEG X399 Creation. Specifieke details over het moederbord zijn er op dit punt helaas nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business