De Xiaomi Mi A2 wordt mogelijk op 24 juli in Spanje aangekondigd

Xiaomi heeft op 24 juli een evenement gepland staan in Spanje, wat het bedrijf precies aan gaat kondigen is onbekend. Veel pijlen staan echter gericht op de Xiaomi Mi A2, als opvolger van de Mi A1.

Xiaomi heeft weinig toestellen waarmee het zich direct richt op westerse markten. Vorig jaar wist het bedrijf echter hoge ogen te gooien met de aankondiging van de Xiaomi Mi A1. Dat wat tevens voor Xiaomi het eerste toestel welke viel onder het Android One programma, welke langere en regelmatigere software-updates garandeert. Daar komt nu waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een vervanging voor.

Xiaomi Mi 6X

Niet al te lang geleden kwam Xiaomi met de Mi 6X op de markt, een opvolger van de Xiaomi Mi 5X. Nu wil het zo zijn dat de Xiaomi Mi A1 gebouwd was op de Mi 5X. De verwachting is dan ook dat de Mi A2 gebouwd gaat worden bovenop de hardware van de Mi 6X. Het toestel lijkt dit jaar wel een aantal mooie vernieuwingen te mogen ontvangen.

Om te beginnen krijgt de Mi A2 een Qualcomm Snapdragon 660 SoC, waar de Mi A1 nog gebruik maakte van de Snapdragon 625. Verder is er 4- of 6 GB LPDDR4X RAM aanwezig in het toestel, samen met 64- of 128 GB UFS 2.1 opslag. De batterij blijft met 3.100 mAh – met een 20 mAh verschil vergeleken met de Mi A1 – praktisch gelijk, maar prima voor in het midrange segment.

 

Het scherm is mogelijk de grootste upgrade voor de telefoon, welke nu een groot deel van zijn schermranden weg heeft geschaafd. Het 5.99-inch IPS-scherm heeft een Full-HD+ resolutie, en een 18:9 beeldverhouding. Xiaomi heeft zich – gelukkig – kunnen weerhouden van het inbrengen van een notch in het scherm.

 

De camera’s bestaan wederom aan twee sensoren aan de achterkant, met zoals gewoonlijk een sensor aan de voorkant. Aan de achterkant bevindt zich een 20Mp sensor met een f/1.8 aperture en 1.0-micron grootte pixels. Verder is er ook nog een 12Mp sensor aanwezig, tevens met een f/1.8 aperture, maar ditmaal met 1.25-micron grootte pixels. Aan de voorkant vinden we dezelfde 20Mp sensor terug als aan de achterkant.

Lancering

De lancering van de nieuwe Android One smartphone staat waarschijnlijk gepland voor 24 juli. Het bedrijf heeft op deze datum fans uitgenodigt om in Spanje aanwezig te zijn bij een evenement. Wat het bedrijf van plan is om aan te kondigen wordt (nog) niet duidelijk. Gezien de Xiaomi Mi A2 in Europa verkocht zal worden, ligt dit echter in de lijn der verwachtingen.

android onelanceringmobielspanjexiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals