Lian-Li geeft 24-pin RGB-voedingskabels een behoorlijk prijskaartje

Lian-Li kondigde op Computex de komst van met RGB verlichte voedingskabels aan. Inmiddels zijn deze te pre-orderen met een behoorlijk prijskaartje.

De afgelopen jaren lijkt de volledige game-industrie zich te willen richten op het ontwikkelen van RGB-componenten. RAM-modules en SSD’s zijn daarbij een van de laatste nieuwe productgroepen welke werden voorzien van RGB-verlichting. Dat veranderde echter met de komst van Lian-Li ’s RGB-voedingskabels. Op Computex kwam het bedrijf met de RGB-kabels op de markt, welke gebruik maken van addresseerbare RGB-verlichting.

De speciale kabels van Lian-Li hebben de naam ‘Streamer’ meegekregen. De kabels hebben een aantal standaard voor-ingestelde lichteffecten. Deze zijn het makkelijkste te bedienen met de PCI-bracket welke meegeleverd wordt voor de voedingskabels. Mocht dat niet gewenst zijn, dan is er de mogelijkheid om de kabels via een 3-pin RGB header aan de sluiten op het moederbord. Daarmee kan de RGB verlichting worden gesynchroniseerd met andere RGB verlichting in je behuizing.

Prijzen

Vooralsnog klinkt dat allemaal plezant, al houdt dat snel op zodra de prijs in beeld komt. De Streamer-voedingskabel kan bij Overclockers.co.uk besteld worden, met een prijskaartje van 36 GBP, wat neerkomt op ongeveer 41 euro. Helaas zijn er vooralsnog geen Nederlandse prijzen bekend, ook is niet duidelijk of de kabel in Nederland verkocht gaat worden.

De kabel is met 20 centimeter aan de redelijk kleine kant, en zal dan ook gebruikt moeten worden als extensie van de standaard meegeleverde kabels van de voeding. Al met al is het een behoorlijke investering. Daarbij komt de vraag of RGB verlichting bij voedingskabels niet een iets te ver doorgeschoten ontwikkeling is.

Voor wie alle voedingskabels in RGB wilt verhullen, dat zal momenteel nog niet mogelijk zijn. Alhoewel Lian-Li op Computex aangaf te kijken om anders voedingskabels met RGB uit te rusten, is het onduidelijk of dit van de grond gaat komen.

lian lipc-gamingrgbVoedingskabels

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals