Nieuws

‘YouTube Music komt dit jaar nog naar België en Nederland’

Recent was YouTube-topman Robert Kyncl in Amsterdam, waar hij onder andere een interview had met het AD. Het interview bevat heel wat interessante inzichten in het verdienmodel van YouTube, met onder meer YouTube Music en YouTube Premium. 

Uit het interview blijkt dat YouTube Music volgens Kyncl dit jaar nog naar Nederland en België komt, maar een exacte datum ontbreekt voorlopig nog. YouTube Music is Google’s antwoord op muziek streaming services zoals Spotify, Apple Music en Tidal. Net zoals bij Spotify is er eveneens een gratis versie met advertenties en een premiumversie die in de VS 9,99 dollar per maand kost. Bovendien is het via YouTube Music ook mogelijk om muziekvideo’s te blijven luisteren wanneer de app geminimaliseerd is.

Ondertussen heeft YouTube ook hun voormalige YouTube Red omgevormd naar YouTube Premium. Dit abonnement geeft je naast YouTube Music ook toegang tot exclusieve (en advertentievrije) YouTube video’s en de mogelijkheid om video’s te downloaden. YouTube Premium kost in de VS maandelijks 11,99 dollar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business