Amazon CEO Jeff Bezos is net uitgeroepen tot de rijkste man uit de moderne geschiedenis, maar hij zal niet op zijn lauweren kunnen rusten. Walmart heeft namelijk aangekondigd hun krachten te bundelen met Microsoft. 


Walmart zal beroep doen op de clouddiensten van Microsoft. Er is een 5-jarige overeenkomst afgesloten waarbij Walmart beroep zal doen op Azure en Microsoft 365 om winkelen sneller en eenvoudiger te maken. Door de samenwerking zal onder andere een groot deel van walmart.com en samsclub.com worden overgeheveld naar Azure.

Het lijkt een logische samenwerking. Walmart zet zwaar in op e-commmerce om zo een gedegen concurrent te kunnen vormen voor Amazon terwijl Microsoft werkt aan een alternatief voor Amazon Go, Amazon’s hoogtechnologische geautomatiseerde winkel. Via die technologie kunnen mensen winkelen en gewoon de winkel buitenlopen zonder langs de kassa te moeten passeren. Van zodra je de winkel verlaat ontvang je meteen een digitale kassabon en wordt het geld automatisch aangerekend. Microsoft werkt al even aan een alternatief hierop en de samenwerking met Walmart lijkt een logische zet om de ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen.


Gerelateerde artikelen

Jeff Bezos is de rijkste persoon in moderne geschiedenis

Maandag steeg volgens de Bloomberg Billionaires Index de nettowaarde van de Amazon.com-oprichter tot 128 miljard euro.