Nieuws

Nest-CEO stapt op onder druk van personeel

Nest, het domoticabedrijf achter onder andere de overpopulaire thermostaat, staat niet langer onder leiding van Marwan Fawaz. De voormalige CEO stapte op onder druk van zijn personeel, dat hem niet zag als een leidersfiguur. 

Het bedrijf kent een bewogen geschiedenis. Het werd in 2010 opgericht door een voormalige Apple medewerker en in 2014 opgekocht door Google. Daar fungeerde het als onafhankelijk dochterbedrijf, maar sinds een 5-tal maanden is het bedrijf volledig geïntegreerd binnen Google. Het bedrijf wordt nu volledig samengevoegd met het hardwareteam van Google dat onder andere verantwoordelijk is voor Google Home. Door de verschuiving wordt het hele team – inclusief het Nest-personeel – bestuurd door Google-veteraan Rishi Chandra.

Het ontslag hing volgens bronnen van CNET al langer in de lucht. Fawaz zou volgens hen een goeie manager geweest zijn, maar de leiderscapaciteiten ontbraken hem volledig. Volgens Chandra is het een logische evolutie. Zo kunnen ze zich focussen op het maken van samenhangende ervaringen. Fawaz krijgt een adviserende rol toegewezen binnen Google en het Nest-merk blijft behouden. Bovendien zullen er geen verdere ontslagen volgen, maar is Google zelfs het team aan het uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business