Nieuws

‘Samsung Galaxy Watch draait op Tizen, niet WearOS’

De aankondiging van de nieuwe Samsung smartwatch zit eraan te komen en dat vertaalt zich in heel wat geruchten. Na de hardnekkige geruchten dat de smartwatch voor het eerst onder de Galaxy-merknaam zal vallen, leert een nieuw gerucht ons dat de smartwatch op Tizen zal draaien en niet op WearOS.

Het feit dat de smartwatch de Samsung Galaxy Watch gaat heten lijkt quasi zeker te zijn. Het ‘Galaxy Watch’ merk werd immers geregistreerd door Samsung. Voor het eerst zou een Samsung smartwatch dus niet meer onder de Gear-merknaam vallen, maar gebruikmaken van het overbekende Galaxy-merk. Aangezien Galaxy-apparaten doorgaans gebruikmaken van Google’s besturingssysteem Android, werd er gedacht dat de smartwatch mogelijk WearOS zou draaien, Google’s besturingssysteem voor smartwatches.

Volgens SamMobile zal de Galaxy Watch echter de nieuwste versie van Tizen draaien. Het zou gaan om Tizen 4, maar het is nog niet duidelijk welke nieuwe functionaliteiten deze versie van het besturingssysteem bevat. Tevens zou ook Bixby, de smart assistant van Samsung aanwezig zijn op het apparaat.

Volgende maand kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy Note 9 aan. Een aankondiging van de nieuwe smartwatch op dezelfde dag zou dus niet onlogisch zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business