Nieuws

MTS en Ericsson gebruikten Massive MIMO-technologie om internetverkeer tijdens WK de baas te kunnen

Wie de afgelopen maand social media heeft gebruikt, heeft zonder twijfel wat WK-gerelateerde publicaties de revue zien passeren. Dat is niet toevallig, volgens telecomoperator MTS en Ericsson heeft het WK zelfs voor 30% meer verkeer gezorgd in vergelijking met 2014.

Opvallend is ook dat het streamen van video volledig werd omarmd door gebruikers. Er zou 2,5 keer meer video gestreamd zijn in vergelijking met een normale dag op het netwerk van MTS. Op sommige momenten werd er zelfs meer content geüpload dan bekeken. Er waren dus meer gebruikers video’s en foto’s aan het publiceren dan media van andere gebruikers te bekijken.

Russische telecomoperator MTS heeft samen met Ericsson een ultrasnelle Massive MIMO-breedbandtoepassing ontwikkeld om tegemoet te kunnen komen aan het immense netwerkverkeer van de voetbalfans. Hiervoor werd gebruik gemaakt van Ericsson’s Radio System AIR 6468. De technologie was te vinden op meer dan 40 sites en in 7 van de 11 steden waar wedstrijden plaatsvonden, waaronder Moskou en Sint-Petersburg. Dankzij de Massive MIMO-technologie kan er meer data verzonden worden over hetzelfde radiokanaal. Naar alle waarschijnlijkheid zal Massive MIMO (en dus ook de radiosystemen van Ericsson) een grote rol spelen bij het uitbouwen van het 5G-netwerk. Volgens Ericsson zal het WK van 2022 zich kenmerken door nog meer internetverkeer dat voornamelijk wordt veroorzaakt door de verspreiding van wearables en Virtual Reality.

“Tegen 2020 zullen de wedstrijden de supporters nog meer levendige emoties doen voelen, dankzij de ontwikkeling van 5G, ultrasnelle dataoverdracht en een lage latentietijd. Het verkeer zal ook gestimuleerd worden dankzij de enorme verspreiding van wearables, Virtual Reality en de voelbare feedback,” aldus Arun Bansal van Ericsson.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business