Nieuws

VLC-ontwikkelaar boos op Huawei, app niet meer te vinden in Play Store

VLC staat even voor 'Very Large Conflict' want de ontwikkelaar van de populaire videospeler is boos op Huawei. 

VideoLAN, het bedrijf achter VLC, bekritiseert openlijk de aanpak van Huawei. Volgens VLC heeft Huawei de gewoonte om alle – behalve de eigen apps van de smartphonemaker – niet op de achtergrond te laten draaien. Hierdoor kan media die wordt afgespeeld via VLC niet worden afgespeeld op de achtergrond en moet de app steeds geopend zijn om audio of video te kunnen afspelen.

Het gevolg hiervan was dat veel VLC-gebruikers dachten dat de app niet goed werkte de app een negatieve waardering gaven in de Google Play Store. Volgens VideoLAN ligt het probleem echter niet bij de VLC-app, maar wel bij “het belachelijke beleid” van Huawei om apps niet in de achtergrond te laten draaien. Huawei zou dit doen om de batterij van hun smartphones minder te belasten, maar de maatregel gaat volgens de VLC-ontwikkelaar te ver. “Sluit anders gewoon alle apps en schakel de telefoon niet in, dan bespaar je nog meer batterij,” schrijft VideoLAN in een recente tweet.

Het bedrijf heeft nu smartphones van Huawei op de zwarte lijst gezet, waardoor de VLC-app niet meer te vinden is in de Play Store op (moderne) Huawei-apparaten. Wie de app écht wil, kan de apk downloaden via de VLC-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business