Nieuws

Facebook aangeklaagd na ineenstorting op de beurs

Facebook Inc. en haar befaamde CEO Mark Zuckerberg werden vrijdag aangeklaagd op basis van de teleurstellende resultaten die de sociale mediagigant het afgelopen kwartaal boekte. Zo'n 100 miljard euro aan aandelen gingen daarbij in rook op.

 

Nu dient een van die aandeelhouders, James Kacouris, klacht in tegen Facebook, Zuckerberg, en Facebook’s CFO David Wehner omdat die misleidende uitspraken zouden hebben gedaan omtrent de groei en inkomsten van Facebook.  

 

James Kacouris zei dat de markten opgeschrikt hebben gereageerd wanneer de waarheid kwam bovendrijven vorige week woensdag. Hij liet weten dat de daling van 19 procent in Facebook-aandelen toe te kennen waren aan inbreuken op verschillende federale wetten. Facebook weigerde voorlopig alle commentaar.  

 

Het is gebruikelijk dat aandeelhouders vaak bedrijven in de VS aanklagen nadat de prijs van hun aandelen een onverwachte duik heeft genomen, zeker wanneer er sprake is van een groot verlies.  

 

This isn’t their first rodeo. Facebook heeft al met meerdere rechtszaken te kampen gehad. In veel gevallen was de aanleiding daarbij hun aanpak van het Cambridge Analyticaschandaal. De meeste van die rechtszaken werden ondertussen al uitgesproken in een federaal rechtshof in San Francisco.  

 

De crash van donderdag is ook bij Zuckerberg persoonlijk hard aangekomen. Hoewel Zuckerberg recent nog werd uitgeroepen tot de derde rijkste persoon ter wereld, is hij die plaats nu alweer kwijtgeraakt aan Warren Buffet. Die heeft volgens Forbes 70 miljard euro te zijner beschikking, Zuckerberg ‘slechts’ 56 miljard.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business