Nieuws

OnePlus geeft haar toestellen uit 2016 toch nog Android P

OnePlus heeft zich de afgelopen jaren ingezet om betere software-updates aan te kunnen leveren voor haar toestellen. Dit wijst zich nu wederom uit in een Android P update voor de twee jaar oude OnePlus 3 en 3T.

De OnePlus 3 werd in juni 2016 op de markt gezet door het Chinese bedrijf. In november van hetzelfde jaar kwam het bedrijf met vergelijkbare variant van het toestel op de markt, de OnePlus 3T. Inmiddels is de OnePlus 3 twee jaar oud, en is de OnePlus 3T naar deze leeftijd op weg. Daarmee lijken ook de software upgrades aan een einde te komen, security patches daargelaten.

Niets lijkt voor nu echter minder waar, OnePlus heeft via het forum namelijk een upgrade naar Android P belooft. Daarmee krijgen de OnePlus 3 en 3T in totaal drie grote versie upgrades, waar dat bij veel toestellen blijft steken op twee grote updates.

Er zit echter wel een klein addertje onder het gras, de toestellen zullen namelijk geen update ontvangen naar Android Oreo 8.1. Momenteel draaien beide toestellen nog op Android 8.0 Oreo, gekoppeld aan OxygenOS 5.0.4. OnePlus geeft zelf aan gebruikers met de upgrade naar Android P interessantere functie-upgrades te kunnen geven dan met Android 8.1 Oreo mogelijk zou zijn.

Nieuwe update-strategie

Tot aan de OnePlus 2 en X had het Chinese bedrijf moeite om software-updates voor haar apparaten onder controle te krijgen. Met de lancering van het derde high-end toestel wat het bedrijf van plan hier een verandering in aan te gaan brengen. Nu het toestel al meer dan twee jaar oud is, lijkt OnePlus haar doel te hebben behaald.

Om gebruikers nog meer zekerheid en garanties te bieden, kondigde het bedrijf recent ook al een volledig hervormde update-strategie aan. Al haar toestellen, tot aan de OnePlus 3 en 3T vallen onder deze strategie. Zo zullen toestellen standaard twee jaar aan versie-upgrades ontvangen, gerekend vanaf de onthulling van het T-model. Na deze twee jaar, is er nog een jaar aan beveiligings-patches. Na de update voor Android P zal het laatstgenoemde jaar van start gaan voor inmiddels twee jaar oude toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business