Nieuws

Binnenkort plukken oogstrobots onze groenten en fruit

Het ziet ernaar uit dat de oogstrobots van Root AI de toekomst zijn voor de landbouwindustrie. De robots kunnen niet alleen gewassen oogsten, maar op lange termijn zullen ze die ook volledig zelf kunnen cultiveren.

Het duurt niet lang meer voor robots groenten en fruit zullen oogsten in de VS. Door de klimaatopwarming, groeiende vraag in de landbouw en het gebrek aan landbouwgronden lijkt robotica dé oplossing om dit groeiende wereldpopulatie te helpen. De Amerikaanse startup, Root AI, is reeds begonnen met de ontwikkeling van oogstrobots en andere landbouwtechnologieën.

De focus van Root AI ligt momenteel op binnenboerderijen, die grotere voordelen bieden dan traditionele boerderijen en een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten. De gemiddelde oogst van binnenboerderijen ligt namelijk ongeveer tien keer hoger dan die van gewone boerderijen. Root AI is ervan overtuigd dat zij die oogstcijfers verder de hoogte in kunnen duwen.

Het eerste project van het bedrijf is een mobiele robot die werkt in binnenboerderijen. Die robot plukt tomaten en is in staat om de gezondheid van de gewassen te controleren. Verder kan hij ook wat snoeiwerk uitvoeren en de rijpingsprofielen van de gewassen nakijken zodat hij uiteindelijk zelf gewassen kan cultiveren. Indien Root AI hier slaagt in hun opzet, zal de robot efficiënter te werk gaan dan de mens.

Root AI hoopt hun eerste veldtesten uit te voeren in 2019 in de VS. Gezien het werknemerstekort in de landbouwsector is de kans groot dat deze robots zich relatief snel wereldwijd zullen verspreiden. De boerderijen van de toekomst zullen dus hoogstwaarschijnlijk sterk steunen op dergelijke robots.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business