Nieuws

LTE-versie Galaxy Watch niet verkrijgbaar in Benelux

Op 7 september ligt de nieuwe Samsung Galaxy Watch in de winkelrekken, maar daar moet meteen even een kanttekening bij geplaatst worden. De LTE-variant van de smartwatch zal namelijk niet beschikbaar zijn in onze contreien, dat vernamen we van een Samsung woordvoerder op het Samsung Unpacked evenement. 

De meerwaarde van een LTE-smartwatch is niet te miskennen. Met de technologie kan je namelijk je smartwatch rechtstreeks verbinden met het gsm-netwerk van je operator. Van zodra dit gebeurd is moet je telefoon niet meer steeds in de buurt van de smartwatch zijn om goed te kunnen functioneren. Met een smartwatch die LTE gebruikt zou je dus kunnen gaan hardlopen en onderweg sms-berichten ontvangen die naar je gsm-nummer werden gestuurd.

In onze contreien zijn we dus beperkt tot de bluetooth-variant van de smartwatch. Nu is het enkel nog de vraag of we daar überhaupt zwaar aan moeten tillen. De LTE-versie van de Galaxy Watch maakt namelijk gebruik van eSim, een nieuwe versie van het traditionele SIM-kaartje dat op afstand instelbaar is. Op dit moment zijn er nog geen Belgische telecommaatschappijen die eSim ondersteunen, waardoor een LTE-smartwatch hier op dit moment nog niet nuttig is. Hopelijk schakelen de telecommaatschappijen snel zodat we binnenkort ook gebruik kunnen maken van de handige technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business