Nieuws

Alexa zal binnenkort in nog meer auto’s beschikbaar zijn

Alexa zal je binnenkort in nog meer auto’s tegenkomen. Amazon heeft namelijk de autosoftware ontwikkelingskit op GitHub gegooid.

 

Amazon geeft steeds meer automakers de kans om Alexa in hun wagens te integreren. Zo heeft de internetgigant de Alexasoftware voor auto’s vandaag nog op GitHub gegooid, zodat de code voor alle ontwikkelaars op het platform zichtbaar wordt.  

 

Door de Alexasoftware te integreren in een auto, krijgen de chauffeur en de inzittenden ook meteen toegang tot alle skills van de digitale assistent, gaande van weersvoorspellingen, smart home afstandsbediening en mediastreaming.  

 

Andere functies die worden ondersteun door Alexa Auto, zoals navigatie, bellen en lokaal zoeken, zullen uiteraard ook goed van pas komen voor chauffeurs.  

 

Een aantal autofabrikanten hebben al plannen aangekondigd om Alexa in bepaalde modellen te integreren. Die bedrijven zijn onder andere Hyundai, Ford, BMW, Volkswagen, Toyota en Lexus.  

 

Nu Amazon de toolkit heeft openbaar gesteld voor ontwikkelaars, is het echter waarschijnlijk dat steeds meer autofabrikanten Alexa als digitale assistent onder de arm zullen nemen. Wie weet zien we Alexa binnenkort in vliegtuigen terug? You never know, the sky is the limit. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business