Nieuws

Lenovo’s nieuwe ThinkPad-P1 Workstations worden voorzien van Intel Xeon en Core i9 processoren

Lenovo heeft een nieuwe lijn van ThinkPad’s aangekondigd, waaronder de nieuwe ThinkPad P1. De nieuwe ThinkPad bevat onder andere nieuwe Intel Xeon processoren en Nvidia Quadro GPU’s.

Waar de meeste mensen Lenovo zullen kennen van de markt van consumenten laptops en desktops, is dat niet de voornaamste markt waar het bedrijf zich op richt. Lenovo is juist op de zakelijke markt een hele sterke speler, en concurreert daar stevig met merken als HP en Dell. In haar lijn van zakelijke workstations heeft het bedrijf nu nieuwe ThinkPad’s aangekondigd, waaronder de krachtige ThinkPad P1.

Dat het een Workstation is, is duidelijk terug te zien in de specificaties van de laptop. Er is een brede keuze beschikbaar aan processoren, wat begint bij een Intel Core i5, tot aan de Core i7-8850H. Ook Xeon-processoren zullen beschikbaar zijn in de laptop, waaronder de E-2176M. Welke processoren er verder beschikbaar zullen zijn is onbekend. Ook worden Workstations vaak afgeleverd naar order van de klant, en liggen precieze specificaties dan ook niet vast.

Ook op het gebied van de GPU zullen deze laptops voorzien zijn van de nodige rekenkracht. Er zit namelijk maximaal een Nvidia Quadro P2000 GPU in, welke specifiek gemaakt is voor zakelijke workloads. RAM-geheugen ligt op maximaal 64 GB DDR4 – non-ECC, ECC is maximaal 32 GB – waar opslag voor deze laptop op maximaal een 4 TB NVMe SSD ligt.

Panelen

Klanten van Lenovo kunnen bij deze Workstation niet enkel kiezen voor de ‘standaard’ hardware, ook zijn er opties voor het scherm. Twee om precies te zijn; er is de keuze uit ofwel een 15.6-inch Full-HD scherm, of een 4K scherm met hetzelfde formaat, deze is daarbij aanraakgevoelig. Beide panelen zijn IPS, en hebben een helderheid van 300 cd/m2 en 400 cd/m2 respectievelijk.

Aansluitingen biedt de ThinkPad P1 voldoende, zo zijn er twee USB-C aansluitingen aanwezig met ondersteuning voor Thunderbold 3. Ook twee USB Type-A aansluitingen zijn aanwezig met USB 3.1 Gen 1. Verder is HDMI 2.0 aanwezig; opvallend is dat een Mini-DisplayPort aansluiting afwezig is op de ThinkPad P1.

Beschikbaarheid

Volgens Lenovo is de ThinkPad P1 vanaf eind augustus beschikbaar. Adviesprijzen voor Europa zijn niet beschikbaar gemaakt; de adviesprijs ligt in de Verenigde Staten op 1949 dollar, omgerekend inclusief BTW is dat ongeveer 2070 euro. Bij aankoop heeft de klant overigens ook nog de optie om te kiezen tussen Windows 10 Pro, Ubuntu en Red Hat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business