Nieuws

Alle 2019 Honda Civics zullen rijhulpsysteem bevatten

Het Sensing-rijhulpsysteem zal tot de standaarduitrusting van de nieuwe Civic-reeks behoren. Op lange termijn hoopt Honda zelfrijdende auto’s te produceren.

In 2014 heeft Honda reeds selecte modellen uitgerust met hun rijhulpsysteem, Sensing. Volgend jaar zal deze technologie beschikbaar zijn voor alle hun wagens, maar alleen tot de standaarduitrusting behoren van de Civic-reeks (Sedan & Coupe).

Deze geüpdatete systemen zullen op de markt komen bij de lancering van de 10e generatie van de Civic-reeks. Sensing bevat onder andere een automatisch remsysteem, botsingswaarschuwing en helpt je op de weg en in je rijbaan te blijven door middel van adaptieve cruise control. Ook op  vlak van styling zullen de modellen een update krijgen.

Deze uitgebreidere ondersteuning van het rijhulpsysteem past binnen het plan van Honda om uiteindelijk zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Tegen 2022 wil de autofabrikant alle wagens uitrusten met de Sensing-technologie en in 2025 hoopt het bedrijf zelfrijdende auto’s op de markt te kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business