Nieuws

Android 9 Pie zorgt voor snellaadproblemen bij de Google Pixel XL

Met Android 9.0 Pie bracht Google enerzijds veel nieuwe functionaliteiten mee, al lijkt het erop dat voor een aantal Google Pixel XL gebruikers dat de update ook een belangrijke functie wegneemt.

Terug in 2016 kwam Google met de eerste Pixel smartphones op de markt, als een beweging weg van de Nexus toestellen die het bedrijf voorheen met partners op de markt bracht. Inmiddels is het 2018 en heeft het toestel wel behoorlijk wat updates mogen ontvangen, niet altijd zonder problemen, helaas. Zo ook met de update naar Android 9 Pie heeft de Google Pixel XL problemen bij het opladen.

USB-C PD

Net als elk Pixel toestel wat nu op de markt is gekomen maakt de Pixel XL gebruik van USB-C PD om het toestel sneller vol te laden. Hierbij wordt er een combinatie gebruikt van een hoger amperage (maximaal 3A) en een hoger voltage (max 6V), om tot een maximaal wattage te komen van 18W. Helaas lijkt het er voor sommige gebruikers op dat ze dit voorlopig niet meer kunnen doen, zo blijkt uit berichten die verschijnen op Google’s Issue Tracker.

De rapportages van gebruikers verschillen nogal, zo blijkt uit berichten. Bij sommige gebruikers lijkt er niks aan de hand, terwijl bij andere gebruikers het snelladen helemaal niet meer wilt werken. Ook wordt er door gebruikers gesproken over een incompatibiliteit met externe opladers welke USB-PD gebruiken. Voor deze gebruikers lijkt immers enkel Google’s meegeleverde oplader nog te werken.

Oplossingen

Gezien de problemen zijn ontstaan na de software-update naar Android 9 Pie zijn hardware fouten zo goed als uit te sluiten. Veel gebruikers hebben zich inmiddels wel gemeld bij Google via haar eigen Issue Tracker. Opvallend is dat een van de Issue Trackers welke was geopend over de ontstane problemen vroegtijdig al werden gesloten. Deze werd deze morgen dan wel weer geopend, en het lijkt erop dat Google inmiddels op de hoogte is van de problemen.

Wanneer de problemen opgelost zullen worden is nog altijd onbekend. Dit ligt dan ook vooral aan de snelheid waarmee Google de problemen aanpakt. Aan elk begin van de maand komt er echter een nieuwe update uit welke verschillende problemen weet op te lossen. Mogelijk dat Google begin volgende maand met de standaard beveiligingspatches ook een oplossing gaat bieden voor dit probleem, al blijft het voor nu dus wel ‘sloom’ opladen voor Google Pixel XL gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business