Nieuws

Zelfrijdende wagens bezorgen boodschappen in Arizona

In Arizona kunnen mensen nu hun boodschappen laten leveren door zelfrijdende wagens. Of de Amerikanen een meerwaarde zien in deze service valt nog te bekijken.

Amerikaanse supermarktketen Kroger laat nu ook boodschappen bezorgen met zelfrijdende wagens. Deze service is mogelijk door een samenwerking met de startup Nuro die zich specialiseert in dit soort voertuigen. De service is momenteel alleen beschikbaar voor een enkele supermarkt in Arizona, maar dat is slechts het prille begin van dit project.

Zoals bij alle projecten met zelfrijdende wagens is er de eerste maanden steeds een ‘bestuurder’ aanwezig om veiligheidsredenen. De eerste wagens voor deze bezorgdienst zullen bovendien Nuro’s Toyota Prius en Nissan Leaf zijn. De service zelf kost momenteel $5,95 per levering en die kan uitgevoerd worden op de dag van de bestelling of de dag erna. Daarnaast is er geen minimumbedrag voor de bestelling, hoewel het niet heel verstandig is om de leveringskosten te betalen voor de bestelling van een flesje cola.

Of de service daadwerkelijk zal aanslaan bij de klanten is nog af te wachten. Voorlopig is het enige verschil met de normale levering dat de mensen zelf naar het voertuig moeten gaan om hun boodschappen te halen en dat deze niet letterlijk aan de deur bezorgd worden. Als het project succesvol is, kan de rest van Amerika (en de wereld) zich waarschijnlijk verwachten aan meerdere van deze zelfrijdende bezorgdiensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business