Nieuws

Samsung’s eerste Android Go smartphone is de Samsung J2 Core

Eerder verschenen al berichten over een mogelijke Android Go smartphone uit de stallen van Samsung. Inmiddels is het nu ook echt zo ver en heeft Samsung op vrijdag de J2 core onthuld.

Lange tijd gingen er geruchten rond dat Samsung voor het eerst een Android Go zou gaan onthullen. Ook ontstond er de misconceptie dat Android Go was gericht op stock Android, dit is echter niet het geval. Een paar maanden later is het nu wel, en dat maakt het tijd voor de onthulling van het toestel. De Samsung J2 Core. De J2 Core wordt onderdeel van de J-lineup aan toestellen die vooral in Oosterse landen zoals India en China worden verkocht.

Media-ervaring

Volgens Samsung moet de J2 Core je media-ervaring verbeteren, onder andere door het ‘quadHD’ scherm. Let wel, het gaat daarbij om een 5-inch scherm met een 960 x 540 resolutie, iets wat Samsung in 2011 nog als standaard zag op veel van haar toestellen. Inmiddels is het echter 2018, en kan die resolutie eigenlijk niet op zo’n groot scherm. De rest van de specificaties zijn prima te noemen, de smartphone heeft een Samsung Exynos 7570 SoC aan boord met vier ARM-Cortex A53 cores. De GPU is tevens afkomstig van ARM, en is een Mali-T720MP1. De batterij is met 2600 mAh, gezien de specificaties, aan de grote kant.

Android Go

Het belangrijkste aan de telefoon uit de J2-serie is misschien wel de verschuiving naar Android Go. Voorheen gebruikte Samsung nog de volledige variant van het besturingssysteem, wat voor Samsung precies de overweging heeft gemaakt om de wisselen naar Android Go is niet bekend. Voldoende redenen zijn er echter wel, zo is Android Go minder CPU en GPU intensief.

Ook gebruikt het minder opslag, de J2 Core heeft namelijk slechts 8 GB interne opslag. Na installatie van Android Go zal hier tot 5 GB van beschikbaar zijn, dit komt vooral doordat Android Go behoorlijk snijd in het aantal apps, net als de grootte van de geïnstalleerde applicaties. Om dit in verhouding te leggen met een ‘standaard’ Android telefoon met 8 GB-opslag, deze heeft maximaal 2.5 GB-opslag over na een schone installatie.

Benelux

De kans is enorm klein dat het toestel naar de Benelux komt. Samsung deed het jaren minder in het low-end segment en heeft hier dan ook vrijwel al haar low-end toestellen weg gehaald. Mocht je het toestel toch uit willen proberen, het toestel zal nog deze week beschikbaar komen in India en Maleisië. De prijs daarbij is niet bekend gemaakt. Wel zijn de toestellen in de J2-serie meestal verkrijgbaar boor onder de 100 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business