Nieuws

Japan lanceert binnenkort vliegende auto’s

Een vliegende auto lijkt eerder een visueel effect uit Blade Runner of de tweede Harry Potter film. Toch komt het fenomeen nu akelig dichtbij. Japan slaat namelijk de handen in elkaar met Uber, Boeing en Airbus om binnen een tiental jaar vliegende auto’s op de markt te brengen.

 

Hoewel het land geen wereldleider is op het vlak van elektrische wagens, zet het nu toch alles op alles om auto’s de lucht in te katapulteren. Het land van de rijzende zon kondigde op vrijdag aan dat het 21 bedrijven en organisaties wil samenbrengen om zo binnen 10 jaar luchtvoertuigen te introduceren. Bij die bedrijven horen grote kleppers zoals Uber, Boeing, Airbus, Cartivator en Japan Airlines.  

 

Volgens de Japanse regering is de wetgeving een van de grootste struikelblokken voor vliegende auto’s. “De Japanse regering zal aangepaste ondersteuning voorzien aan alle spelers die meewerken aan het concept van een vliegende wagen”, liet het ministerie weten.

 

“Als Japan erin slaagt om redelijk snel een juridisch kader te creëren voor vliegende auto’s, dan krijgt het een sterk competitief voordeel tegenover landen zoals de VS.” Ter vergelijking; in de VS evolueert de wetgeving omtrent drones aan een slakkengangetje. 

 

Hoewel vliegende auto’s nog niet meteen mainstream zullen gaan, werd er de laatste tijd toch een ongelooflijke vooruitgang geboekt op dat gebied. Zo denken we bijvoorbeeld aan Kitty Hawk, de startups voor vliegende taxi’s van Larry Page en Uber die plant om binnen 5 jaar vliegende taxi’s te lanceren. Voor we het goed en wel beseffen is de wereld omgetoverd in een Blade Runnerlandschap.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business