Nieuws

Blizzard verwijdert loot boxen uit Overwatch en Heroes of the Storm in België

Loot boxen in de populaire Blizzard games Overwatch en Heroes of the Storm zijn niet langer beschikbaar in België. De beslissing komt er na een negatief rapport van de Belgische Kansspelcommissie in april.

In april van dit jaar publiceerde de Belgische Kansspelcommissie een rapport over “loot boxen”. Deze virtuele pakketten zijn te koop zijn in videospellen zoals FIFA, Counter-Strike, en Overwatch. Ze bevatten willekeurige objecten zoals nieuwe personages, wapens, outfits,… Het rapport noemde deze loot boxen ‘verontrustend’ en ‘bijzonder problematisch voor minderjarigen en gokverslaafden.’

De Belgische Kansspelcommissie dreigde toen met boetes tot 1,6 miljoen euro indien de boxen niet werden aangepast. Blizzard Entertainment, ontwikkelaar van Overwatch en Heroes of the Storm,  kondigde gisteren aan dat het loot boxen in beide games onbeschikbaar zou gaan maken in België. Deze wijziging is ondertussen actief  en spelers krijgen momenteel een foutmelding bij het proberen aankopen van de boxen.

Blizzard vermeldde in de aankondiging op hun forum dat het bedrijf “verrast is door het besluit van de kansspelcommissie en dezelfde mening niet deelt, maar geen andere keuze heeft dan de interpretatie van de wet te volgen”. Ze staan wel open voor verdere discussies over het onderwerp met de Belgische Kansspelcommissie en Koen Geens, minister van Justitie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business