Een unieke Minecraft modificatie ontworpen door modder Nick Porillo, laat spelers toe om de opwarming van de aarde zelf te ervaren.

Advertentie

In Minecraft loop je als avatar rond in een virtuele wereld vol kubusvormige objecten die je kan gebruiken om je eigen droomomgeving te bouwen. Sinds de release in 2011 is het spel al meer dan 144 miljoen keer over de toonbank gegaan en in 2014 verkocht de bedenker, Markus ‘Notch’ Persson, de franchise aan Microsoft voor 2.5 miljard dollar.

Minecraft is altijd erg populair geweest bij modders dankzij de onbeperkte mogelijkheden. Zo voegden spelers al volledig nieuwe steden toe aan het spel en maakten ze zelfs klassieke arcade games na in het spel. Dankzij modder Nick Porillo kan je nu ook de aarde redden van de ondergang. Of net niet.

In de mod wordt de atmosfeer beïnvloed door dingen die je doet in de wereld, zoals het smelten van erts en het simpelweg koken van voedsel. Produceer je te veel koolstofdioxide, dan zal dat zorgen voor hogere temperaturen, hevige onweders en minder sneeuw. Om dit tegen te gaan kunnen jij en je medespelers bomen planten die het teveel aan koolstofdioxide absorberen. Het is met andere woorden belangrijker dan ooit om samen te werken in het spel.

In de toekomst hoopt Parillo om meer mogelijkheden toe te voegen, zoals een puntensysteem dat de meest milieuvriendelijke speler aangeeft. Ook wil hij methaan toevoegen als een tweede broeikasgas.

De mod draait op Minecraft Server Java Edition en is gratis te downloaden op Github.


Gerelateerde artikelen

Fortnite op Android bevatte veiligheidslek

Sinds kort is de overpopulaire game Fornite ook te spelen op Android. Google ontdekte namelijk een kwetsbaarheid in het installatiebestand van de game.