Nieuws

RHA heeft nieuwe CL2 Planar in-ear headphones onthuld, voor het eerst ook draadloos

RHA is voor vrijwel alle consumenten onbekend terrein, al is dat niet te zeggen voor de audiofielen. Precies voor deze groep mensen heeft RHA nu een nieuwe variant CL in-ear hoofdtelefoons onthuld.

RHA zal een merk zijn welke bij de meeste consumenten onder de radar blijft. Het Britse bedrijf biedt weliswaar in-ear hoofdtelefoons aan voor ‘standaard’ consumenten – maar richt zich hier niet volledig op. In plaats daarvan doet RHA veel meer met Hi-Fi geluid, voor onder andere audiofielen die niet zonder het beste geluid kunnen. Dit is dan ook vaak te zien aan het prijskaartje van de producten, zo ook bij de CL2 Planar in-ear hoofdtelefoon, deze komt met een prijskaartje van 799.95 euro.

Behuizing

Je krijgt van RHA echter wel vrij veel om de prijs van het toestel lichtelijk te overzien. Zo is de behuizing van het toestel gemaakt van een specifieke samenstelling van keramiek, genaamd zirconium dioxide. Dat de hoofdtelefoons zijn gemaakt van deze samenstelling maakt ze enorm sterk, en voorkomt beschadiging van het product tijdens gebruik, al zal dat met de meegeleverde case al niet zo snel het geval zijn. Er zijn overigens – nu we het toch hebben over meegeleverde accessoires – wederom een paar van Comply Earbuds aanwezig. Ook is er opvallend genoeg een vliegtuig-adapter meegeleverd.

Wat de hoofdtelefoon zo speciaal maakt ligt echter op een ander punt, bij de drivers, aldus RHA. Het bedrijf uit Glasgow geeft aan dat er in de hoofdtelefoon een gelijkmatig magnetisch veld aanwezig is. In dit magnetisch veld zit aan beide zijden van de diaphragm een ‘planar coil’, daarmee kan de diaphragm veel nauwkeuriger bewogen worden voor een betere geluidservaring. Mocht je precies begrijpen wat daar staat, dan weet je voor nu voldoende en is het een goed idee om toch maar eens naar de hoofdtelefoons te gaan kijken.

Bluetooth

RHA heeft daarnaast voor het eerst een hoofdtelefoon in deze prijsklasse draadloos gemaakt. Waar de hoofdtelefoons in de CL-serie vaak enkel met draad gebruikt kunnen worden, heeft RHA ditmaal voor een andere werkwijze gekozen. De hoofdtelefoons zijn nog altijd met draad te gebruiken, wat bij dit soort hoofdtelefoons waarschijnlijk ook je voorkeur zal behouden. Mocht je echter ooit om willen schakelen naar het gebruik via Bluetooth, dan behoort dit in elk geval tot de mogelijkheden.

Beschikbaarheid en prijzen

Zoals al eerder aangegeven zullen de hoofdtelefoons voor een astronomisch bedrag van 799.95 euro beschikbaar komen. Per vandaag zijn ze al te pre-orderen, waarna deze op 12 september verzonden worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business