Nieuws

IFA: Lenovo’s Motorola One komt naar de Benelux

Met de Motorola One verschijnt er een premium smartphone op de mid-rangemarkt. Lenovo heeft het toestel zonet onthuld op de IFA-beurs in Berlijn.

Lenovo heeft naast de onthulling van zijn nieuwe laptop op IFA ook een nieuwe smartphone aangekondigd. De Motorola One wordt de eerste smartphone van het bedrijf in het Android One-programma die naar onze regio’s komt. Het toestel bevat voorlopig nog de verouderde Android 8.1-software, maar Lenovo heeft reeds aangekondigd dat de Android 9 Pie-update al ingepland is.

Verder draait de Motorola One op een eveneens verouderde SoC, de Snapdragon 625, die reeds een drietal jaar bestaat. Het toestel heeft daarnaast 64GB aan opslagruimte die je verder kan uitbreiden met een MicroSD-kaart, 4GB werkgeheugen en een 3000 mAh-batterij met snellaadfunctie waarmee je deze een twintigtal minuten moet opladen zodat je daarna het toestel voor zo’n zes uur kan gebruiken.

Het scherm van de Motorola One is vervolgens 5,9 inch en bevat de befaamde notch. Op het vlak van resolutie biedt het toestel je een 19:9 HD+ LCD van 720p x 1520p. De twee camera’s aan de achterzijde zijn uitgerust met respectievelijk 13 MP en 2MP, terwijl de frontcamera beschikt over 8MP. Dit alles wordt afgerond met een prijskaartje van €299. Een exacte lanceringsdatum heeft Lenovo niet bekendgemaakt en daarom zullen we tevreden moeten zijn met een wachttijd van “enkele maanden”. Tot slot is er ook Power-versie van het toestel, maar die zal alleen beschikbaar zijn in India.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business