Nieuws

IFA: Huawei Mate 20 Lite is nu dan ook eindelijk officieel onthuld

Het was weliswaar nog niet officieel bekend, maar de Huawei Mate 20 Lite was al vrijwel geheel bekend. Eerder vorige week lekte namelijk alle specificaties van het toestel al uit.

Huawei kwam vandaag tijdens zijn keynote niet alleen met de aankondiging van de aanstaande HiSilicon Kirin 980. Er kwam namelijk ook meer nieuws naar buiten over een toestel wat al langere tijd gelekt was: de Huawei Mate 20 Lite. Wel is het een opvallende onthulling, zijn grote broers zullen namelijk pas in oktober op de markt verschijnen. Wat de Mate 20 Lite zegt over het design van zijn grotere broers is niet bekend, al is de kans groot dat ze een vergelijkbaar design gaan delen.

Specificaties

Op het gebied van de specificaties is het duidelijk een hoger gepositioneerd midrange toestel, al is dat niet direct te zien aan de prijs van het toestel, waarover later meer. Zo bevat de Huawei Mate 20 Lite een HiSilicon Kirin 710 SoC, gebakken op het 12nm procedé waar het de meeste midrange SoC’s te slim mee af is. Ook is er 4 GB RAM aanwezig en 64 GB interne opslag, een optie voor meer RAM- of opslaggeheugen lijkt afwezig. Mocht het opslaggeheugen daarbij toch niet volstaan dan kan dit altijd uitgebreid worden met een MicroSD kaart.

Het scherm van de Huawei Mate 20 Lite is 6,3-inch, met een 19:9 beeldverhouding en een Full-HD+ resolutie, wat komt door het hoogteverschil met een standaard 16:9 Full-HD scherm. Zoals verwacht mag worden gaat het daarbij wel om een LCD IPS paneel, AMOLED is simpelweg niet vaak terug te vinden op dit prijspunt. Een notch is wel terug te vinden, zoals bij bijna elk toestel verkocht in 2018. In de notch zijn de twee selfiecamera’s aanwezig, een 24 MP-sensor voor de selfies en een 2-MP dieptesensor. De camera’s aan de achterkant zijn van een vergelijkbare setup, een 20 MP-hoofdsensor en ook hier wederom een 2 MP-dieptesensor. In beide gevallen wordt de dieptesensor gebruikt om het fake ‘bokeh’ effect te verbeteren.

Beschikbaarheid

Veel nieuws is er niet aan het toestel, vorige week lekte het toestel immers al volledig uit. Wel blijft het opvallend dat Huawei heeft besloten het toestel op Android 8.1.0 Oreo te laten draaien bij onthulling, Android 9.0 Pie is immers al een maand op de markt. Helaas heeft het bedrijf niet aangegeven wanneer er een update zal verschijnen, al zal dat gezien Huawei’s verleden niet enorm snel zo zijn. Mocht je het toestel willen bestellen: de Huawei Mate 20 Lite is vanaf 10 september verkrijgbaar voor een prijs van 399 euro in het zwart, blauw en goud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business