Nieuws

IFA: Huawei AI Cube is een smartspeaker én router

De Huawei AI Cube is zonet onthuld op de IFA-technologiebeurs. Het toestel combineert een router en smartspeaker (maar is geen kubus).

Niet alleen laptops en smartphones, maar ook smartspeakers zijn terug te vinden op IFA. Zo is daarnet de Huawei AI Cube onthuld. Voor de technologiereus uit China is dit meteen zijn intrede in de smartspeaker markt en wat voor één. Het toestel is namelijk een smartspeaker én een router tegelijkertijd. Alleen de benaming is een interessante keuze, aangezien de speaker niet de vorm heeft van een kubus.

Wat betreft de digitale assistent heeft Google zijn Google Assistant, Amazon zijn Alexa, Samsung zijn Bixby en Huawei zijn… Alexa. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om geen tijd en moeite te verspillen aan de ontwikkeling van een eigen digitale assistent en heeft eenvoudigweg die van Amazon overgenomen. De Huawei AI Cube is bijgevolg uitgerust met Alexa en alle bijbehorende functies die je zou krijgen bij een Amazon-smartspeaker.

Huawei heeft bovendien een goed moment gekozen om deze markt binnen te vallen. Smartspeakers kennen een stijgende populariteit die de komende jaren niet meteen zal verdwijnen. Het bedrijf moet momenteel wel de strijd aangaan met de toestellen van Amazon Echo, Google Home en Apples HomePods. Maar aangezien het bedrijf er reeds in geslaagd is Apple van hun vertrouwde tweede plaats te stoten in de smartphoneranking, kan dit zeker voor interessante ontwikkelingen zorgen.

Een prijs en een lanceringsdatum wist Huawei jammer genoeg nog niet te vertellen. Wat betreft de prijs hebben we geen enkele aanwijzing, maar de AI Cube zou normaal “rond de kerstperiode” hier in de winkelrekken moeten liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business