Nieuws

IFA: Libratone Zipp-speaker lineup ontvangt grote interne vernieuwingen

Libratone is niet het grootste merk van audioproducten, maar weet goed zijn eigen uitstraling te regelen. Het bedrijf zet dit voort met de Libratone Zipp 2-lineup.

Libratone is niet het eerste merk waar je aan zou denken bij audioproducten. Juist om die reden is er vanuit TechPulse het besluit genomen om een bezoek te brengen op de Libratone stand in de hallen van IFA. Misschien durf ik het wel een van de ongeziene parels van de show te noemen, de stand was namelijk niet gelokaliseerd op een plek waar eenieder direct langs zou lopen. Het bezoek aan de stand betekende dat TechPulse ook direct hands-on kon gaan met de recent gelanceerde vernieuwing van de Zipp-familie.

Zipp 2

Waar de Zipp 2 en zijn kleinere broer de Zipp 2 Mini in uiterlijke verschijning vrijwel hetzelfde zijn als de huidige Zipp-speakers, zijn er toch een aantal aanpassingen gedaan. Zo heeft Libratone nu een aantal nieuwe kleuren voor de speaker beschikbaar gesteld, de speaker is er nu in het grijs, zwart, rood en groen. Een andere uiterlijke wijziging is de rits, deze is verstevigd om de levensduur van de behuizing te verlengen.

Aan de binnenkant is er veel meer gewijzigd, aldus Libratone. Zo zijn alle interne onderdelen vervangen om een betere 360-graden geluidservaring te kunnen bieden. Ook biedt de chipset nu ondersteuning voor het koppelen van meer apparaten. Waar dit voorheen tot zes extra Zipp’s mogelijk was, heeft Libratone besloten dit uit te breiden naar een ‘astronomisch’ aantal van tien speakers.

Ruimteherkenning

Dit is niet de eerste keer dat we ruimteherkenning zien op een speaker, zo was dit bij de Apple HomePod ook al een van de marketingonderwerpen. Door middel van het uitzenden van geluidssignalen kan de Libratone Zipp de ruimte in kaart brengen om de beste geluidservaring te bieden. Dit kan worden ingeschakeld vanuit de app, maar is ook direct vanaf de speaker zelf te bedienen met de nieuwe bedieningsmogelijkheden aan de bovenkant van de speaker.

Dat is namelijk ook nog een belangrijke wijziging aan de speaker, de manier waarop de speaker voortaan bediend kan worden. Het is nog altijd mogelijk om het volume te regelen of je muziek te starten en stoppen. Daar blijft het echter niet bij, je kan namelijk direct vanaf de Wi-Fi speaker de nodige firmware-updates uitvoeren. Ook kan je daar direct selecteren om direct je favoriete radiozender af te spelen. Al met al een uitbreiding op de bediening waarmee de gehele ervaring van het bedienen verbeterd kan worden.

Software

De laatste dingen die aangestipt moeten worden met betrekking tot de speakers is de meegeleverde software-ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Amazon Alexa. Met het inbouwen van Amazon Alexa spreekt Libratone nog geen enorme markt aan in Nederland, al geeft het bedrijf wel het volgende aan: “We zien steeds meer expats die in de Benelux wonen, en daarmee ook een verhoging in het aantal verkopen van speakers met Amazon Alexa.”

De prijs van de grotere Libratone Zipp 2 komt te liggen op 299 euro, waar de kleinere Libratone Zipp 2 voor 249 euro op de markt zal verschijnen. Het persbericht geeft aan dat de speakers van Libratone vanaf oktober verkrijgbaar zullen zijn in verschillende landen. Wanneer de speakers ook in de Benelux verschijnen is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business