Nieuws

IFA: Sennheiser heeft nu ook zijn eerste paar ‘True Wireless’ oordopjes op de markt gebracht

Sennheiser is vooral groot op het gebied van draadloze hoofdtelefoons, en komt nu met een slimme uitbreiding van de familie. Dit in de vorm van de alom bekende True Wireless oordopjes.

Waar Sennheiser vooral bekend staat voor zijn draadloze hoofdtelefoons, heeft het bedrijf ook al jaren verschillende draadloze oortjes op de markt. Geheel draadloos waren deze echter niet, iets wat het Duitse bedrijf met de nieuwe oordopjes weet op te lossen, ze hebben tevens een toepasselijke naam: ‘Momentum True Wireless.’ Of het bedrijf het goed zal doen op de drukbezette markt is onbekend, de oortjes zitten in ieder geval vol met nieuwe functies.

Digitale assistenten

Sennheiser weet met de True Wireless oordopjes in elk geval goed mee te gaan met de tijd. Het is zo mogelijk om zowel Apple Siri ofwel Google Assistant te koppelen aan de oortjes. Communiceren met de assistenten gaat via de verschillende microfoons die aanwezig zijn op de oortjes, hoeveel microfoons er precies aanwezig zijn is niet direct terug te vinden – helaas was er geen tijd om de oordopjes van dichtbij te bekijken tijdens IFA. Ook zullen de microfoons gebruikt worden om telefoongesprekken te voeren en daarbij het nodige omgevingsgeluid weg te filteren. Active Noice Cancelling is niet aanwezig, Sennheiser zegt dat dit waarschijnlijk te veel batterij zou gebruiken.

De bediening van de oordopjes gaat zeer gemakkelijk. Geen knoppen om in te drukken, maar zoals steeds vaker terug te vinden is gaat dit met touch. Volume omhoog en omlaag kan door het omhoog en omlaag swipen op een van beide oortjes. Verder heeft Sennheiser ervoor gekozen om met sensoren de muziek automatisch stil te zetten als je de oortjes uit doet, dit zagen we eerder al bij bijvoorbeeld Jabra met haar True Wireless oordopjes.

Geluidskwaliteit

Net als bij alle Momentum producten van het merk ligt de focus duidelijk op bouw- en geluidskwaliteit. Sennheiser heeft hiervoor gekozen om haar 7mm dynamische drivers ook in deze oortjes te verwerken. Mocht het geluid uit de doos niet bevallen, dan zal dit aan te passen zijn via de nieuwe Smart Control app, let wel dat deze pas bij de onthulling van het product op de markt komt, enorm veel is er dan ook nog niet over bekend.

Ook heeft Sennheiser gekozen voor de implementatie van het AptX Bluetooth protocol uit de stallen van Qualcomm. Biedt je telefoon ondersteuning voor AptX, dan zal je hier met de juiste audiobestanden een hoorbaar verschil mee kunnen behalen. AptX zorgt er namelijk voor dat de bandbreedte van Bluetooth hoger komt te liggen, evenals dat het protocol de latency verlaagt.

Verkrijgbaarheid

De Sennheiser Momentum True Wireless komen in hun eigen oplaaddoosje en worden zoals altijd met de pogo-pinnen opgeladen. Volgens Sennheiser moeten de oordopjes het op een acculading tot vier uur uithouden, al zal dat altijd afhankelijk zijn van het volume waarop de oordopjes gebruikt worden. De meegeleverde case zou nog een paar laadbeurten moeten toevoegen voor in totaal tot 12 uur aan luisterplezier.

Mocht je eigenaar willen worden van een paar Momentum True Wireless oordopjes dan is dat vanaf november mogelijk voor 299 euro. De precieze datum van onthulling is nog onbekend. Tegelijkertijd met de beschikbaarheid van de oortjes zal ook de app voor iedereen beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business