Nieuws

IFA: Sony’s nieuwe WF-SP900 draadloze in-ear oordopjes maken het gemakkelijker langdurig te sporten

Sony heeft een behoorlijk extensieve lineup van in-ear draadloze oordopjes. De recent gelanceerde Sony WF-SP900 zullen de bestaande oordopjes vanaf november komen vergezellen.

IFA is nog bezig, dus ook het nodige nieuws betreffende nieuwe producten die aangekondigd zijn blijft komen. Eerder vorige week kondigde Sony namelijk – in combinatie met de Xperia XZ3 – een nieuw paar waterbestendige sportoordopjes aan. Niet in een variant met een aanwezig draad, maar juist volledig draadloos om de sportervaring te verbeteren, aldus Sony. Het gaat specifiek om de Sony WF-SP900. Sony claimt dat deze oordopjes voor vrijwel alle situaties geschikt zijn, of je nu aan het sporten bent of rustig in zee ligt.

Waterbestendig

Dat ze geschikt zijn voor alle situaties komt vooral omdat de oordopjes waterbestendig zijn. Zelf spreken ze over ‘waterdichte’ oordopjes, al is het de vraag of dit enkel marketingtermen zijn of dat ze daadwerkelijk ‘waterdicht’ zijn. Zwemmen in de zee, of een flinke bui boven je hoofd krijgen tijdens het sporten zou in elk geval geen probleem hoeven te zijn. Ook zegt Sony dat de oortjes stofbestendig zijn, en hebben daarvoor ook een IP6X rating meegekregen. Deze rating is ook op vrijwel elke smartphone terug te vinden en geeft aan dat er ofwel geen stof en gruis binnen kan komen, of dat er wel stof binnen kan komen maar dat de werking van het apparaat in elk geval niet zal verhinderen.

Batterijduur

Veelal weten de draadloze oordopjes zich op het vlak van de batterijduur niet meer van elkaar te onderscheiden, gezien de oortjes niet groter worden groeien de batterijen immers niet meer. Sony ligt echter wel prima in lijn met andere oordopjes, deze hebben namelijk een batterijduur van 3 uur. Met de bijgeleverde case worden de oordopjes nog driemaal volledig bijgeladen voor een totale batterijduur van 12 uur. Ook daar biedt Sony geen overdreven prestaties, maar komen de oortjes prima mee in hun segment.

Er is echter een functie van deze oortjes wat zorgt dat de WF-SP900 zich daadwerkelijk kunnen onderscheiden van de concurrentie met de batterijduur. De oortjes hebben namelijk 4 GB aan interne opslag om muziek op te slaan. Wordt er muziek van de interne opslag afgeluisterd in plaats van via Bluetooth dan wordt de batterijduur met een factor 2 verhoogd. Een enkele lading gaat daarbij dus tot 6 uur mee, voor een totaal van 24 uur. Het andere voordeel van de interne opslag is dat de telefoon niet meer nodig is, waarmee het sporten dus ook een stuk gemakkelijker wordt.

Bediening

Het bedienen van de draadloze oordopjes gaat zeer gemakkelijk. Er is zowel de keuze uit bediening met de touch sensoren aan beide kanten, ofwel via de knopjes aan de onderkant. Of dit makkelijk te gebruiken zal zijn ligt aan hoe vaak je het gebruikt, er lijken immers nogal wat functies aan de knoppen verbonden te zijn. Zo kan een enkele klik op de linker knop resulteren in het inschakelen van de ‘Omgevingsgeluidmodus.’ Twee keer klikken daarentegen lijdt weer tot het uitschakelen van de Quick Sound Settings – helaas wordt daarbij geen uitleg gegeven wat deze modus inhoudt.

Mocht dat overigens niet gewenst zijn, dan is er ook bediening via de telefoon beschikbaar. De Headphones Connect-app is ook voor deze oordopjes beschikbaar op Android en iOS en maakt het gemakkelijk om alles via je telefoon in te stellen.

Beschikbaarheid

De WF-SP900 in-ear draadloze oordopjes zijn vanaf november in de Benelux verkrijgbaar. De prijs is met 280 euro aan de relatief hoge kant, al kwam Sennheiser recentelijk al met oordopjes op de markt in eenzelfde prijsklasse. De oordopjes van Sennheiser hebben echter geen interne opslag, en missen dus een functie die de hogere prijs kan ‘compenseren.’

ifa2018In-ear oordopjessonyWF-SP900

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals