Meer dan een miljoen hybridemodellen van Toyota-wagens worden wereldwijd teruggeroepen door een fabricagefout. Die fout zorgt namelijk voor brandgevaar.

Advertentie

Toyota roept meer dan een miljoen van hun Prius- en C-HR-hybridemodellen terug over heel de wereld. Door een productiefout in de wagens bestaat er namelijk een kans dat ze in brand kunnen schieten. Het probleem heeft te maken met de bedrading die verbonden is met de stroomregelaar. Na verloop van tijd kan de isolatie slechter worden, waardoor een kortsluiting kan ontstaan die op haar beurt kan leiden tot brand.

De terugroep betreft de wagens die gebouwd zijn in Japan tussen juni 2015 en mei 2018. Verkopers zullen zelf ook de bedrading van de wagens controleren en gratis repareren. In andere gevallen zal beschermende tape worden aangebracht op de kabels.

Als je zelf rijdt met een Toyota Prius- of C-HR-hybride en je verkoper nog geen contact met je heeft opgenomen, dan kan je de status van je wagen zelf controleren op deze website van de fabrikant. Je moet hier eenvoudigweg de identificatie van je voertuig of nummerplaat invoeren zodat de website je meer kan vertellen over de status van je wagen.

Advertentie