Nieuws

Xiaomi smartphones vanaf nu ook officieel in de Benelux via specifieke verkopers

Na jarenlange grijze import van Xiaomi smartphones door bedrijven als Belsimpel evenals Coolblue komt daar in de Benelux nu toch ook eindelijk een einde aan met een nieuwe samenwerking.

Xiaomi smartphones worden al een aantal jaar in de Benelux aangeboden. Voorheen ging het echter altijd om grijze import, een officiële samenwerking met Xiaomi was er nog niet. Volgens nieuwe berichten komt daar snel een einde aan en is er nu een officiële samenwerking tussen verschillende verkopers in de Benelux en het distributiekanaal van Xiaomi in Europa.

Twee toestellen

Volgens het onderzoek van YouTuber Martijn Wester zou het slechts om twee toestellen gaan waar nu een officiële samenwerking voor komt met de verkopers in de Benelux. In het contact met Xiaomi gaven ze aan dat vooralsnog enkel de Xiaomi Mi A2 en Mi 8 werden meegenomen. Opvallend is dat niet beide online verkopers dezelfde toestellen aan gaan bieden. Zo zou Coolblue het vooralsnog houden bij de Mi A2, en heeft Belsimpel de Mi 8 nu als paradepaardje in huis gehaald. Belsimpel biedt overigens de Mi A2 ook zelf aan – of deze ook nu geleverd zal worden direct via Xiaomi is niet bekend.

De Xiaomi Mi A2 die Coolblue nu officieel gaat verkopen.

Wat vooral voor de consument een wijziging zal zijn is dat er meer zekerheid is waar de toestellen vandaan komen. Voorheen moesten verkopers als Belsimpel altijd terecht bij groothandels – de oorsprong van deze toestellen is op dat moment ook niet te achterhalen door klanten. Of de nieuwe samenwerking tussen Xiaomi en de verkopers in de Benelux ook voordelen gaan opleveren voor de garantiezaken is onbekend. De kans is daar wel groot dat Xiaomi nu zelf vervangende onderdelen kan leveren.

Niet enkel Coolblue en Belsimpel

Het mogen dan twee grote partijen zijn die de samenwerking binnen weten te slepen, er zijn genoeg andere bedrijven die de toestellen van Xiaomi aanbieden. De grootste partij is mogelijk nog wel Media Markt die in geheel Benelux Xiaomi smartphones aan weet te bieden. Maar, ook Fnac en Vanden Borre hebben verschillende toestellen in de webshop staan van het Chinese merk. Als laatste zal binnen korte tijd waarschijnlijk ook Kruidvat toestellen van Xiaomi gaan leveren, daar werd immers eerder dit jaar nog een officiële samenwerking mee aangegaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business