Nieuws

Huawei volgt met “Performance Mode” in EMUI 9.0 na benchmark-debacle

Vorige week kwamen verscheidene berichten naar buiten over cheats die Huawei gebruikt bij benchmarks als 3D Mark. De fabrikant gaat deze cheats nu oplossen met een nieuwe ‘Performance Mode.’

Vorige week was Huawei betrokken in een berichtenstroom rondom het cheaten in benchmarks. Het bedrijf achter 3D Mark en PC Mark, UL-Benchmarks, besloot daarop zelfs dat verschillende toestellen uit het gamma van Huawei uit de ranglijsten moesten verdwijnen. Dit besloot het bedrijf na eigen onderzoek wat inderdaad uitwees dat de toestellen bij benchmarks opschaalde, op een manier waar dat bij andere apps niet zou gebeuren. Huawei zegt met een verbetering te komen vanaf EMUI 9.0.

De toestellen die ‘schuldig’ werden bevonden aan het cheaten van benchmarks waren de high-end Huawei P20 en P20 Pro, maar ook de midrange Nova 3 en Honor Play werden schuldig bevonden. Waar Huawei eerst beredeneerde dat door middel van AI slim opgeschaald kon worden bij applicaties, blijkt dat niet zo te werken. Zo werd bij een niet verkrijgbare variant van 3D Mark met dezelfde testen geheel andere – en vooral ook lagere – resultaten behaald.

‘Performance Mode’

Het Chinese bedrijf belooft nu beterschap, onder andere door het aanbieden van een speciale Performance Mode. Deze modus zou de prestaties moeten verbeteren van de smartphone, vergelijkbaar met de prestatiewinst bij een benchmark. Daarmee geeft het bedrijf nu toe aan gebruikers die ook toegang willen tot de beste prestaties die een toestel kan bieden. De functie is niet direct beschikbaar, en zal pas met een update naar EMUI 9.0 worden toegevoegd. Vanwege eerdere update-prestaties van het merk zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat dit het geval is. UL-Benchmarks heeft vroegtijdig al aangegeven de fabrikant weer toe te voegen aan de ranglijsten zodra de Performance Mode voor alle gebruikers van de eerdergenoemde smartphones beschikbaar is.

[related_article id=”227784″]

Echt een grote verandering zal de performance mode voor de meeste gebruikers niet brengen. Huawei meldt namelijk alvast dat de modus een stuk meer energie zal verbruiken. De precieze werking van het opschalen die Huawei gebruikt is onbekend – er zijn namelijk een tal van methoden om succesvol de prestaties op te kunnen schalen. De kans is echter groot dat de krachtige processorcores een stuk sneller worden aangesproken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business