Nieuws

Microsoft verstuurt uitnodigingen voor een evenement op 2 oktober

Microsoft heeft een evenement in de planning staan voor 2 oktober, zoals eerder al het geval was zal de focus ook dit jaar sterk liggen of hardware, software en de aangeboden services van het bedrijf.

Elk jaar heeft Microsoft haar eigen evenement richting het einde van het jaar, dit jaar is dat niet anders. Het bedrijf heeft op vrijdag uitnodigingen verstuurd voor een aankomend evenement op 2 oktober, 16:00 lokale tijd – in de Benelux is dat rond 22:00 ‘s avonds. Het evenement zal plaatsvinden in New York. De focus zal tijdens het evenement vooral liggen op hardware, software en alle services die door de softwaregigant worden aangeboden.

Update Surface-lineup

De kans is groot dat Microsoft dit jaar weer de focus zal leggen op een update voor de Surface-lineup van laptops en desktops. Noemenswaardige veranderingen zitten er waarschijnlijk niet aan te komen, de nieuwste Intel-processoren uit de 8e generatie behoren waarschijnlijk tot de grootste wijzigingen. Mogelijk dat de (te hoog geprijsde) Surface Studio dit jaar ook een update ontvangt, deze werd in 2016 aangekondigd maar kreeg sindsdien vrijwel geen aandacht meer.

Een grote update van de Surface laptops blijft echter uit voor 2018 en komt pas in 2019. Op zich is het geen groot probleem, Microsoft heeft zich namelijk de afgelopen jaren af weten te zetten van het standaard design door premium laptops en ‘tablets’ aan te bieden. Aan de andere kant moet er afgevraagd worden waarom er zo weinig met het uiterlijk gebeurd, laptops kunnen zich namelijk op het gebied van specificaties nauwelijks meer concurreren. Vaak blijft design een van de weinige punten waarop een merk zich kan onderscheiden.

Software

Alhoewel het Amerikaanse bedrijf de afgelopen jaren zijn hardware gamma flink heeft weten uit te bouwen, blijft het toch vooral een softwaregigant. Of het nu Windows is, of de Office applicaties – het zijn de zaken waar het bedrijf groot mee is geworden. Wat Microsoft precies achter de schermen heeft bereid is niet precies bekend, al is de kans groot dat er een nieuwe versie van Windows wordt aangekondigd. Ook is er de kans dat tijdens de presentatie de nieuwe versie van Microsoft Office wordt aangekondigd, deze zal namelijk vanaf 1 oktober officieel beschikbaar zijn als opvolger van Office 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business