Plantronics heeft op maandag een vijftal nieuwe audioproducten gelanceerd, met daarbij een volledige focus op de consumenten. Het gaat om producten specifiek gericht op sporters en reizigers.

Advertentie

Plantronics stond ooit bekend als het bedrijf dat voornamelijk producten voor de zakelijke markt uit de fabrieken liet rollen. Dat is inmiddels al even niet meer het geval, het Amerikaanse bedrijf richt zich al jaren op sporters en reizigers uit het consumentenpubliek. Op maandag zijn er een vijftal nieuwe producten aangekondigd die wederom een stap verder buiten de deur zetten voor het bedrijf.

Plantronics BackBeat Fit 3100 en 2100

De focus ligt binnen deze nieuwe gelanceerde producten duidelijk op sporters; drie van de vijf producten zijn ontwikkeld om te gebruiken bij het sporten. Een daarvan is de nieuwe BackBeat Fit 3100, het gaat daarbij om volledig draadloze oordopjes, de eerste in het gamma van Plantronics. De oorhaakjes zorgen er tijdens het sporten voor dat de oortjes blijven zitten. De kans is dan ook kleiner dan bij veel andere ‘True Wireless’ oordopjes dat je deze kan verliezen. Overigens is ook Always Aware aanwezig, daarmee wordt gevolg gegeven aan de vraag naar het horen van omgevingsgeluid tijdens het luisteren naar muziek. De batterijduur bedraagt per laadbeurt maximaal 5 uur, waarbij dat met 10 uur te verlengen is met het oplaadetui.

De bestaande BackBeat Fit krijgt ook een vernieuwing in de vorm van de BackBeat Fit 2100. Deze zijn niet volledig draadloos, maar hebben juist een vergelijkbaar ontwerp als de huidige BackBeat Fit. Ook Always Aware is net als met zijn duurdere broer bij deze oordopjes beschikbaar. De batterijduur wordt op de website van Plantronics geschat op maximaal 7 uur.

Beide oordopjes hebben een IP57 rating, daarmee zal stof zo goed als zeker buiten blijven. De oordopjes zijn verder volledig waterbestendig onder de IPX7-rating, waarmee het geen enkel probleem is om langdurig met deze oordopjes in de regen te sporten. De BackBeat 3100 zal beschikbaar komen in het zwart en grijs voor een adviesprijs van 149,99 euro. Voor de BackBeat 2100 ligt de adviesprijs van 99,99 euro in lijn met deze van de ‘oude’ BackBeat Fit. Er komen van de laatstgenoemde oordopjes vier kleuren beschikbaar: zwart, grijs, blauw en ‘lava zwart’.

BackBeat Go 410 en 810

De Go-serie van hoofdtelefoons richt zich duidelijk op een ander publiek dan de BackBeat Fit-producten. Met de Go-serie richt Plantronics zich vooral op reizigers die bijvoorbeeld vaak in de trein zitten of met het vliegtuig op pad moeten. Een van de technieken die beide hoofdtelefoons deelt, is Active Noise Cancelling (ANC). Daarmee wordt irritant omgevingsgeluid weg gefilterd om een algeheel betere geluidservaring te kunnen bieden, evenals een rustigere omgeving. Om maar te beginnen met de BackBeat Go 810. Het gaat om een over-ear design, wat de Noise Cancelling altijd ten goede komt. Als je ANC inschakelt zijn er drie modi beschikbaar om de hoeveelheid weg gefilterd geluid naar wens in te kunnen stellen. Daarnaast zijn er twee specifieke EQ-modi om het geluid naar wens te kunnen regelen. De batterijduur van 22 uur doet daarbij niet onder voor high-end modellen van veel andere merken en zit in de bovenklasse van het segment.

Plantronics heeft niet enkel hoofdtelefoons in dit segment, maar komt ook met een paar oordopjes. Het gaat om de Plantronics BackBeat Go 410. Ook deze oordopjes komen met ANC om het omgevingsgeluid weg te filteren, de drie modi waarin dit ingesteld kan worden, komen ook over van de grote broer. Het geproduceerde geluid naar wens instellen, kan ook met deze oordopjes met de twee ingebouwde EQ-modi. De batterijduur bedraagt volgens Plantronics in totaal 12 uur, waarmee een trans-Atlantische vlucht op een lading mogelijk zou moeten zijn.

Kijken we naar de prijzen dan komt de BackBeat Go 810 beschikbaar voor 149,99 euro in Graphite Black, Navy Blue en Bone White. De BackBeat Go 410 is niet veel goedkoper geprijsd met een adviesprijs van 129,99 euro, maar is dan ook niet geheel verschillend van de Go 810. De Go 410 komt er in twee kleuren: Graphite (black..) en Bone (white..).

Advertentie