Nieuws

Nvidia Shield TV afstandsbedieningsapp heeft je locatie nodig om te werken

Voortaan kan je je Nvidia Shield TV niet alleen bedienen met de afstandsbediening, maar ook met een app op je smartphone. Die app heeft echter toegang tot je locatie nodig om te kunnen werken.

De Nvidia Shield TV streaming box is een van de verschillende producten waarmee je media kan afspelen op je televisie. Dit toestel heeft nu een update ontvangen waardoor je niet langer afhankelijk bent van de meegeleverde afstandsbediening, maar ook je smartphone daarvoor kan gebruiken.

Vanaf vandaag kan je dus de Nvidia Shield TV app downloaden op zowel iOS- als Android-toestellen. De app is bovendien geen exacte kopie van de afstandsbediening en bevat ook nog enkele extra functies. Zo krijg je onder andere toegang tot een virtuele touchpad, virtueel toetsenbord, D-pad en de toetsen voor Android TV (terug, start/speel/pauze, home). Om de app te laten werken met je Shield TV moet je verder alleen nakijken of je de nieuwste 7.1 upgrade reeds hebt geïnstalleerd. Verbind vervolgens je smartphone of tablet met hetzelfde netwerk als het toestel, waarna deze twee automatisch verbinding zullen maken.

Er lijkt echter één eigenaardigheid te zijn aan deze app volgens de reviews in de Play Store van Google. Om hem te laten werken, vraagt hij eerst de toegang tot je locatie. Indien je deze toestemming niet geeft, zal de app eenvoudigweg niet werken en blijf je aangewezen op de originele afstandsbediening. Vele gebruikers zijn niet tevreden over deze verplichte locatietoegang, aangezien zij zich afvragen waarom een afstandsbediening in godsnaam zou moeten weten waar zij zich bevinden om te werken.

Het is tegelijk geen wonder dat zoiets gebeurt, aangezien wel meer bedrijven maar al te graag onze (locatie)gegevens willen. Een kleine maand geleden werd er nog ontdekt dat je Locatiegeschiedenis uitschakelen op je Google Account helemaal niet voldoende was om het bedrijf van je locatiegegevens weg te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business