Nieuws

Laptops en desktops met AMD Ryzen Mobile processoren waren afwezig tijdens IFA

AMD heeft sinds vorig jaar een duidelijke concurrent voor Intel in handen met de vernieuwde Ryzen CPU’s. Toch lijkt het aandeel AMD-based laptops niet te stijgen gebaseerd op de prima resultaten van AMD’s Ryzen-familie.

AMD heeft de afgelopen maanden hard aan de weg kunnen timmeren met de tweede generatie Ryzen processoren voor in desktops. Het aantal fabrikanten dat de high-end processoren standaard in lijkt te bouwen in desktopsystemen is enorm klein. Maar ook de Ryzen Mobile, ofwel Raven Ridge, processoren blijven onderbelicht in bijvoorbeeld nieuwe laptops en desktops van fabrikanten als Lenovo, Dell, HP en Acer. Tijdens IFA werd dit ook pijnlijk duidelijk toen het Duitse ComputerBase ondervond dat er geen enkel model met de processoren te vinden was op de stands.

AMD, net als de meeste andere fabrikanten die aanwezig waren tijdens IFA 2018, gaven geen gehoor aan de vragen van ComputerBase waarom er geen laptops en desktops met de nieuwste processoren op de markt waren gekomen, of er werd van de vraag afgeweken om een andere richting aan te duiden. Zo gaf Lenovo aan dat nieuwe laptops vaak samenvallen met de onthullingen van nieuwe processoren. Gezien dat AMD geen nieuwe processoren te bieden had werd er dus ook niks nieuws getoond. Intel had daarentegen juist een boel nieuwe hardware met de Amber- en Whiskey-Lake processoren die het bedrijf op de markt had gebracht. Zowel Asus en Dell verwezen ComputerBase naar de eerder onthulde laptops met AMD-processoren.

Minder bekend

Duidelijk is dat de meeste fabrikanten er het liefst niks over vermelden. Ook is het aandeel van laptops met AMD-processoren op de markt überhaupt enorm klein. Wat de precieze reden daarvan is kan niet gezegd worden. Mogelijk is het de slechte naam die AMD heeft verkregen door de berichtgeving jaren geleden – in die tijd kwam AMD namelijk niet al te best uit testen. Ook is het mogelijk dat consumenten dusdanig weinig AMD-processoren zien en enkel daarom al liever voor een systeem kiezen met een AMD CPU.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business