Nieuws

Google Street View wagens controleren ook luchtkwaliteit

De wagens die voorheen rondreden om wegendata voor Google Street View te verzamelen, hebben nu een extra functie. Met behulp van nieuwe sensoren kunnen ze nu ook de luchtkwaliteit checken.

Internetgigant Google stuurt geregeld zijn wagens op de baan om (nieuwe) data te verzamelen voor Google Street View. Het bedrijf is nu de samenwerking aangegaan met Aclima, een startup in het Amerikaanse San Francisco die sensoren heeft ontwikkeld om de luchtkwaliteit te controleren én verbonden zijn met het internet. Door deze technologie zullen de wagens van Google ook de luchtkwaliteit kunnen nagaan terwijl zij wegendata verzamelen.

Deze gegevens over de luchtkwaliteit worden op een gelijkaardige manier verzameld als de wegendata voor Google Street View. Het bedrijf beschikt intussen over een eerste reeks van 50 wagens die uitgerust zijn met de technologie van Aclima en gaat die testen in drie Amerikaanse steden (Houston, Mexico City en Sydney). De sensoren in de wagens zullen hier gegevens verzamelen over de luchtkwaliteit door snapshots te nemen van de hoeveelheden CO2, CO, NO, NO2, ozon en fijn stof. Deze gegevens zullen achteraf ook openbaar gemaakt worden.

Tot slot zullen deze nieuwe wagens deze herfst de baan op gaan in het Westen van de VS. Niet veel later zullen ze ook te zien zijn op Europese wegen. Door deze informatie over de luchtkwaliteit hopen Google en Aclima steden meer inzicht te geven in de probleempunten van hun wegennet zodat ze deze kunnen verhelpen en een gezondere omgeving kunnen creëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business