Nieuws

Instagram voegt shoppingtabblad toe aan de Ontdekpagina

Het sociale-mediaplatform Instagram bereidt zich alvast voor op zijn afzonderlijke shoppingapp. Dit doet het door nu een shoppingtabblad te introduceren aan de Ontdekpagina.

Shoppen via Instagram is reeds mogelijk, maar is momenteel niet altijd even efficiënt. Toch ziet het platform een groeiende interesse in zijn shoppingcomponent. Daarom introduceert het nu twee nieuwigheden op het vlak van shopping. Aan de ene kant komt er een uitbreiding bij het shoppinggedeelte in de Instagram Verhalen en aan de andere kant verschijnt er een apart shoppingtabblad op de Ontdekpagina.

Ten eerste zijn de shopmogelijkheden in Verhalen uitgebreid. Deze functie bestaat reeds sinds juni en vandaag wordt het verder verspreid naar bedrijven in 46 landen. Wanneer je na de update Verhalen bekijkt van je favoriete merken, zal je met een simpele tik meer info kunnen krijgen over de producten in beeld.

Ten tweede maken shoppingfuncties nu ook hun intrede op de Ontdekpagina. Bovenaan deze pagina zie je momenteel bepaalde onderwerpen zoals kunst, reizen en dieren, maar hier komt nu een nieuw tabblad bij. Dit shoppingtabblad is, zoals de naam al aangeeft, volledig gewijd aan shoppingberichten.

Tot slot is Instagram gisteren begonnen met het verspreiden van het shoppingkanaal op de Ontdekpagina. Het geeft verder aan dat deze functie de komende weken wereldwijd verspreid zal worden, maar geeft geen specifieke info over welke landen de functie eerst zullen ontvangen. Op mijn persoonlijke account (alsook op dat van TechPulse) is het tabblad alleszins nog nergens te bespeuren. Ook de geruchten over de afzonderlijke shoppingapp van Instagram zijn nog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business