Nieuws

Nieuwe 3D-NAND fabrieken geopend door Toshiba en WD

Zowel Toshiba en WD hebben besloten de productie van 3D-NAND verder uit te gaan breiden, dit na de opvallende terughoudendheid van zowel Samsung en SK Hynix niet al te lang geleden.

Vrij recentelijk was nog te zien hoe fabrikanten als Samsung en SK Hynix, marktleiders op het gebied van chipproductie voor 3D-NAND en DRAM-geheugen, besloten om uitbreidingsprojecten voor nieuwe fabrieken stop te zetten. Zowel Toshiba en WD hebben nu besloten door te zetten met het bouwen en ingebruikname van een nieuwe fabriek die 3D-NAND kan gaan produceren. Het gaat specifiek om het nieuwe soort 3D-NAND met 96-lagen, om verder de kosten van het produceren van NAND te verlagen.

De nieuwe fabriek, genaamd Fab 6, is per vandaag geopend in Yokkaichi, Japan. Daar wordt nu voor zowel Toshiba als WD 3d-NAND geproduceerd. Beide bedrijven kwamen eerder dit jaar in overeenstemming voor het beginnen met een joint venture. Daarbij komt nu dus ook de bouw van een nieuwe fabriek kijken. De twee bedrijven hebben ook het 96-laags 3D-NAND samen ontwikkeld in een nabijgelegen R&D centrum.

Dalende geheugenprijzen

Het is opvallend dat Toshiba en Western Digital ervoor kiezen om de productie van 3D-NAND verder uit te breiden, waar Samsung en SK Hynix beide besloten dit niet te doen. Er was namelijk volgens de twee bedrijven een te groot overschot van 3D-NAND die ernstige gevolgen zou hebben voor het prijsniveau. Nu Toshiba en WD juist verder gaan met produceren zullen de overschotten de komende maanden enkel nog blijven oplopen, wat de prijs verder doet dalen. Voor de consument een gouden zet, de prijzen van 3D-NAND wist de afgelopen maanden al flink te dalen, al zal deze daling nu enkel nog verder doorzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business