Nieuws

Eerste persfoto’s Huawei Mate 20 Pro zijn inmiddels verschenen

Huawei heeft voor op 16 oktober een evenement gepland staan om de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro te lanceren. De afbeeldingen van het toestel lekten ook vrij recent nog uit, waarmee nu vrijwel alles over het toestel bekend is.

De Huawei Mate 20 Pro zal volgens schema op 16 oktober officieel worden gelanceerd in Londen. Eerder verscheen er al mogelijke informatie over de drie camera’s aan de achterkant die in een vierkant worden geplaatst, de vierde plaats in het vierkantje wordt opgenomen door de LED-flitser. Nu wordt deze theorie bevestigd door persbeelden van de Huawei Mate 20 Pro die zijn verschenen via de Duitse website WinFuture.

Speciale camerasetup

Om te beginnen zijn er dus drie camera’s aan de achterkant bevestigd voor de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. De Mate 20 verscheen al eerder in een foto, maar in dit geval gaat het dus om de Huawei Mate 20 Pro. Wat de precieze specificaties zijn van de camerahardware is niet bekend, al zal het naar verluidt gaan om een camerasetup waar de aperturen verschillen tussen f/1.8 en f/2.4. Ook zou er vijfmaal optische zoom aanwezig zijn in deze setup. Hoe dat precies hardwarematig geregeld is, wordt niet duidelijk naar aanleiding van de gelekte specificaties. De kans is echter klein dat er een enkele sensor gaat zijn die vijfmaal optisch kan zoomen.

Wat ook duidelijk wordt naar aanleiding van de gelekte beelden is dat de Huawei Mate 20 Pro een relatief brede notch zal bevatten. Eerder lekten er nog beelden van een relatief kleine notch, deze informatie blijkt dus niet de waarheid te reflecteren. In de notch zit een enkele selfiecamera verwerkt met een nog onbekende resolutie. Ook zit de luidspreker erin verwerkt in combinatie met de licht- en nabijheidssensoren. Als laatste worden ook de drie kleuren bekend van de Huawei Mate 20 Pro. Het gaat daarbij om Twilight, zoals eerder al te zien was bij de Huawei P20 Pro, ook komt de telefoon er in het zwart en blauw.

Overige specificaties

De rest van de specificaties waren eerder al duidelijk geworden. Huawei had tijdens IFA al bekendgemaakt dat de Mate 20 en Mate 20 Pro voorzien worden van de Kirin 980 SoC, de eerste 7nm chip in een Android-smartphone (sorry, Huawei, Apple was toch eerst). Het scherm van de Mate 20 Pro heeft een nog onbekend formaat met een 3120x1440P resolutie. In het scherm bevindt zich daarnaast de vingerafdrukscanner. De Huawei Mate 20 Pro is de eerste Huawei-smartphone die deze oplossing toepast. RAM-geheugen is nog niet geheel bevestigd, maar de kans is groot dat dit op minimaal 6 GB zal liggen, met mogelijk zelfs 8 GB voor een hogere opslagvariant. Als laatste is de batterij van de Huawei Mate 20 Pro waarschijnlijk van een 4.200 mAh capaciteit, 200 mAh groter dan de batterij van de Huawei P20 Pro die eerder dit jaar nog werd gelanceerd.

TechPulse zal op 16 oktober verslag doen van het Huawei-event in Londen om al het nieuws te weten te komen over de smartphone en mogelijk andere apparatuur die het bedrijf gepland heeft staan om dan te lanceren. Wat Huawei van plan is te gaan doen met de prijzen van de Huawei Mate 20 Pro is nog onbekend – de Huawei P20 Pro die eerder gedurende het jaar lanceerde kreeg in elk geval een adviesprijs van 899 euro mee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business