Nieuws

Razer Phone 2 lijkt op een regelrechte kopie van de eerste generatie Razer Phone

Razer heeft vorig jaar voor het eerst de Razer Phone op de markt gezet. Het toestel viel op door het eerste 120 Hz scherm voor een Android-smartphone, in 2018 lijkt er weinig aan het concept van Razer te veranderen.

Razer wist vorig jaar zijn fans behoorlijk te verrassen met het uitbrengen van een eerste smartphone. Natuurlijk was het duidelijk waar Razer zich op zou richten: gamers. Wat wel opvallend was bij de telefoon was de overname die daaraan voorafging: Razer nam de startup Nextbit over nadat de lancering van de Robin niet zo’n overweldigend succes bleek. De eerste generatie Razer Phone nam veel details van de Nextbit Robin over, waaronder het vierkante design en de ronde volumeknoppen. Dit jaar komt het bedrijf met een opvolger, al lijkt er niet al te veel te zijn gebeurd, ondanks dat we een jaar verder zijn…

https://twitter.com/evleaks/status/1045535259415244800

Vanmorgen lekte er een duidelijke afbeelding van de Razer Phone 2 via EvLeaks (Evan Blass), deze lijkt verdacht veel op de afbeelding die eerder al online verscheen via verschillende socialmediakanalen. De achterkant bleef daar echter lange tijd niet zichtbaar, iets wat nu eindelijk ook opgelost is. Om maar met de voorkant te beginnen, er lijkt nog altijd een 16:9 scherm aanwezig te zijn. Daarbij maakt Razer een duidelijke keuze, het verkiest namelijk een 16:9 scherm boven een (tegenwoordig) meer alledaags 18:9 scherm. Het kan mogelijk zo zijn dat er nog geen 18:9 schermen zijn met een 120 Hz verversingsfrequentie, al blijft dat voor nu nog geheel onduidelijk. Aan weerszijde van het scherm bevinden zich wederom speakers, de telefoon werd vorig jaar nog geprezen voor zijn geweldige en (vooral) luide speakers.

Oplichtend Razer logo

Om bovenaan te verder te gaan, daar zijn ook dit jaar twee camerasensoren terug te vinden. Details over de sensoren zijn ons nog onbekend. Het blijft hopen dat Razer de camera’s dit jaar beter weet te optimaliseren – vorig jaar presteerden de camera’s niet al te best. De twee sensoren zijn dit jaar wel verschoven, ze zijn nu horizontaal gepositioneerd aan de achterkant. In het midden is een led-flash terug te vinden. Trekken we een stukje naar beneden dan is daar het Razer logo te zien. Evan Blass haalde vanmorgen nog uit naar GSMArena om duidelijk te maken dat het gaat om een verlicht logo. Mogelijk dat het logo met een Chroma-app te bedienen valt. Eerder verscheen er al informatie over software voor de computer die nu ook op de telefoon beschikbaar zou komen.

https://twitter.com/evleaks/status/1045591865175822337

Andere specificaties voor de Razer Phone 2 zijn grotendeels ook nog onbekend. Er zal waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aanwezig zijn in combinatie met 8 GB RAM, al is daar tot nu toe nog geen bron voor die deze geruchten kan bevestigen. Gelukkig laat Razer ons niet lang meer wachten, op 10 oktober aanstaande heeft het bedrijf een evenement. En ondanks dat er geen aanduiding van de Razer Phone 2 op de uitnodiging staat, zijn we vrij zeker dat het toestel op deze datum gelanceerd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business