Kayzr Esports

Houd de naam Kayzr alvast in het achterhoofd, de esports startup wil competitief gamen in de Benelux en Europa naar een nieuw niveau tillen.

Advertentie

Kayzr, de Belgische startup die esports op de markt wil zetten in de Benelux, is op zoek naar investeerders. Toen nog onder de naam Besports, werd Kayzr in 2016 opgericht door Joris De Koninck en Freek Borghgraef. Al snel zag Kayzr een enorme groei in de Benelux en momenteel heeft het platform meer dan 40.000 gebruikers.

De missie van Kayzr is competitief gamen, ook wel esports genoemd, toegankelijk maken voor iedereen. Zo kan je op het platform simpelweg een account aanmaken en je direct inschrijven om deel te nemen aan toernooien in verschillende titels, waaronder League of Legends, Hearthstone, Rocket League en Counter-Strike: Global Offensive. Via matchmaking worden er tegenstanders van een gelijkaardig niveau geselecteerd en kan de pret beginnen. Win je, dan verdien je Kayzr Coins die je kan omruilen voor producten van een ruime selectie partners zoals KBC, Game Mania, Sennheiser en meer.

Dankzij het stijgende aantal gebruikers is Kayzr momenteel dus volop op zoek naar kapitaal. Vorige week vond in Gent de Kayzr Ambassador Night plaats, waarop de groeiplannen van het bedrijf uit de doeken werden gedaan. Zo wil het esportsplatform in 2019 een eerste kantoor openen in Nederland en vervolgens uitbreiden naar de Europese markt. Om dat te realiseren is een bijkomende financiering nodig van 100.000 euro, waarvoor een plan is opgezet via investeringsplatform WinWinner.

Op de investeerders is het nog even wachten maar Kayzr weet alvast hoe het geïnteresseerde 16- tot 35-jarigen kan aantrekken, dat was dit weekend ook duidelijk tijdens FACTS, de beurs voor alles wat met geeks en gaming te maken heeft. Zo’n 50.000 bezoekers trokken ervoor naar Gent. Kayzr had er voor het tweede jaar op rij een eigen booth in de gaminghal, waarin de startup tussen gevestigde namen zoals Nintendo stond. Samen met partners als Alternate en Outpost zorgden ze er voor een waar esports spektakel in games zoals Fortnite en League of Legends.


Gerelateerde artikelen

Blizzard verwijdert loot boxen uit Overwatch en Heroes of the Storm in België

Loot boxen in de populaire Blizzard games Overwatch en Heroes of the Storm zijn niet langer beschikbaar in België. De beslissing komt er na een negatief rapport van de Belgische Kansspelcommissie in april.

Brussels parket opent onderzoek naar spelontwikkelaar EA

Electronic Arts gaat de strijd aan met de Kansspelcommissie en blijft in FIFA voorlopig loot boxen verkopen. Een proces-verbaal houdt hen alvast niet tegen.