Nieuws

Renault EZ-Ultimo is een zelfrijdend misbaksel

De EZ-Ultimo is de nieuwste zelfrijdende conceptwagen van Renault. Het design is jammer genoeg niet meteen een hoogvlieger.

De Paris Motor Show is zowat de tweede thuis van autofabrikant Renault. Tijdens de editie van dit jaar heeft het van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn nieuwe conceptwagen in de schijnwerpers te zetten. De Renault EZ-Ultimo geeft ons een blik op een mogelijke autonome wagen van de toekomst. Al is de term “wagen” misschien niet volledig op zijn plaats gezien zijn futuristische design.

Een doodgewone auto is de EZ-Ultimo alvast niet. Hij komt eerder in de buurt bij een limousine aangezien de zitruimte een soort van lounge is, waar ook maar drie zitplaatsen voorzien zijn. Bovendien schuiven de deuren van de limo open om binnen de trend te blijven van de meeste futuristische wagens. Renault zelf ziet de conceptwagen ook eerder als een eersteklas lounge die je dezelfde ervaring zou moeten geven als een lounge in een hotel of resort.

Het opvallende uiterlijk van de EZ-Ultimo wordt ook verder doorgevoerd aan de binnenkant van de wagen. Binnenin vind je een mix terug van marmer, hout, leer en zelfs verlichting met dimmers. De geblindeerde ramen zorgen er verder voor dat passagiers door de witte rasters naar buiten kunnen kijken terwijl voorbijgangers niet kunnen zien wat er binnenin gebeurt.

Zoals bij de meeste conceptwagens kan hier de vraag gesteld worden of de EZ-Ultimo in de praktijk nuttig zal zijn. Renault zelf zegt alvast dat het hiermee eenvoudigweg wou aantonen wat er mogelijk was met technologie. De wagen heeft inderdaad zowel vanbinnen als vanbuiten een futuristische tint en autonome wagens in het algemeen komen alsmaar dichterbij. Tegelijk is zo’n klassenbak niet meteen het meest milieuvriendelijke ding om van plaats A naar plaats B te gaan en lijkt het (weeral) eerder op iets voor de hogere klassen om hun welvarendheid te kunnen aantonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business