Nieuws

Dell Alienware M15 tekent het begin van dunnere gaminglaptops bij Dell

Dell heeft de afgelopen jaren veel verschillende Alienware producten gehad, al hadden deze allemaal een nadeel: ze waren behoorlijk dik en vooral ook zwaar. De Alienware M15 zou dit probleem op moeten lossen.

De lijn – niet DeLijn van de bussen en trams die niet rijden – van gamingdesktops en -laptops van Alienware (een merknaam van Dell) staat nu niet echt bekend om de dunne en/of compact ontworpen producten. Ze zijn vaak juist wat groter ontworpen om betere koeling in te kunnen bouwen, evenals dat Dell met de Alienware-lineup juist een krachtige gaminglook naar buiten probeert uit te brengen. Met de Alienware M15 blijft de gaminglook overeind, terwijl de laptop wel een stuk dunner wordt, evenals dat Dell behoorlijk heeft zitten schaven aan het gewicht van de laptop.

Verrassend genoeg heeft Dell de Alienware M15 nog 14 procent lichter kunnen maken dan de Alienware 13, een 13-inch gaming laptop. In tegenstelling tot het 13-inch model heeft de M15 juist een 15,6-inch scherm aan boord. Het gewicht van de laptop is niet eens zo hoog meer, ongeveer 2,18 kilo. Het oude model was daarentegen niet te tillen, en behoorde met een gewicht 3,5 kilo dan ook wel tot een van de zwaarste gaming laptops.

Interne specificaties

Ondanks het lagere gewicht doet de laptop niet veel onder in specificaties. Zo geeft Dell je de keuze uit een 8e generatie Intel Core i5-8300H of Intel Core i7-8750H, daarmee krijg je respectievelijk 4- of 6 cores tot je beschikking. Dit is te combineren met maximaal 16 GB RAM-geheugen, niet al te opvallend: veel andere Alienware laptops beschikking ook al maximaal over 16 GB RAM. Ook is er meer dan voldoende opslaggeheugen beschikbaar, zo kan er tot een 1 TB SSD en een 1 TB SSHD gecombineerd worden. Nu mis je nog het belangrijkste component van de computer, de grafische kaart. Alienware zegt dat de configuraties op zullen lopen tot een Nvidia Geforce GTX 1070 Max-Q, standaard komt de Alienware M15 met een overklokte variant van de GTX 1060.

Voor het scherm heeft Alienware ook een aantal opties – Dell staat bekend als de fabrikant waarbij je je eigen laptop moet kunnen configureren… In de basis geeft Dell de Alienware M15 een Full-HD IPS-paneel mee met een 60 Hz refresh rate. Gelukkig is er ook een model met een Full-HD-scherm en 144 Hz refresh rate. Tenslotte is er nog een 4K-scherm met een 60 Hz refresh rate, niet zo gek ook: meer frames produceren op die resolutie gaat voor alle leverbare grafische kaarten gewoon moeilijk zijn.

Batterijduur

Dell geeft aan dat uit testen blijkt dat met het 60 Wh model van de Alienware M15 een batterijduur van maximaal 7,1 uur behaald kan worden bij het kijken van video’s. Ook is er een 90 Wh model van de Dell Alienware M15, de batterijduur wordt daar mee verlengt tot 10,6 uur voor het bekijken van video’s. Zoals haast altijd wordt er geen batterijduur voor tijdens het gamen gegeven, neem dan ook gewoon maar altijd de lader mee, deze zal je zeker nodig gaan hebben.

De kans is groot dat de laptop ook naar de Benelux toe gaat komen. Momenteel lijkt elk spoor van een persbericht voor de Europese markt echter nog te missen. Gezien de verschillende configuraties voor de verschillende markten heeft het helaas weinig zin om de adviesprijs door te rekenen, de kans is namelijk groot dat het basismodel van 1299 dollar nooit in Europa verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business