ePro League

Esports in België krijgt opnieuw een boost dankzij deze samenwerking tussen twee grote namen in het Belgische voetbal. Maak je klaar voor FIFA 19 esports.

Advertentie

Esports in België zit in de lift, zoveel is zeker. Ook telecomoperator Proximus en de Pro League, u wel bekend van het Belgisch voetbal, hebben dit opgemerkt en richten zich volop op competitief gamen in FIFA 19. Dit doen ze aan de hand van de Proximus ePro League, de enige officiële league voor het spel in België.

Sinds maandag kan je je via het esports gedeelte van de Proximus website inschrijven voor de competitie, waarvan het seizoen 2018-2019 meteen al begonnen is. Dit kan nog tot 20 oktober, waarna de online kwalificatiefase begint. Uiteindelijk worden er per club 4 spelers geselecteerd waarvan er in de selectiefase dan 1 gekozen wordt om de club te verdedigen in het kampioenschap. De top 6 belandt uiteindelijk in de playoffs om het uit te vechten voor de titel van Belgisch kampioen.

Het platform voor de kwalificatie werd trouwens opgesteld door Belgische esports startup Kayzr, waarover we eerder deze week nog berichtten. Het zijn met andere woorden spannende tijden voor Belgische esporters, zoals Ruben “Chinoize” Truong bijvoorbeeld, die competitief Hearthstone speelt. Toch lijkt er ook nog werk aan de winkel, want esports wordt in dit geval vooral gebruikt als promotionele tool voor het gewone voetbal, zo blijkt alvast uit de woorden van Pro League CEO Pierre Francois in het persbericht.

“De Proximus ePro League is een nieuwe stap in de duurzame partnerships van de Pro League. Het partnership op lange termijn met Proximus en met EA is met de komst van de Proximus ePro League sterker dan ooit. We willen ook PlayStation bedanken voor de samenwerking. We kijken ernaar uit om de eerste en enige officiële nationale e-voetbalcompetitie te beleven en willen op die manier de esportfans warm maken voor onze traditionele competities.”


Gerelateerde artikelen

Belgische esports startup Kayzr zoekt 100.000 euro

Houd de naam Kayzr alvast in het achterhoofd, de esports startup wil competitief gamen in de Benelux en Europa naar een nieuw niveau tillen.

Interview met Ruben “Chinoize” Truong: Het leven van een Belgische esporter

Ruben Truong is een van de beste Hearthstone spelers in België. Wij hadden het met hem over zijn leven als competitief gamer in de esports wereld.