Nieuws

Elon Musk beledigt SEC na akkoord in rechtszaak

Aan wie dacht dat Elon Musk zich onmogelijk nog erger in nesten kon werken: Elon verbaast vriend en vijand. Gisteren nog beledigde de Tesla-baas de Amerikaanse beurswaakhond SEC slechts enkele dagen nadat hij het met hen op een akkoord had gegooid over zijn frauderechtszaak.  

 

Gisteren uitte de CEO van Tesla zijn ongenoegen op Twitter – want waar doe je dat anders? Musk schreef sarcastisch dat de beurswaakhond fantastisch werk levert en refereerde naar de SEC als Shortseller Enrichment Commission, wat zoveel betekent als ‘verrijkingscommissie voor shortsellers”.

 

 

Musk was niet in de war over de afkorting van de SEC (Securities and Exchange Commission), maar deelde een sneer uit naar de commissie die een paar dagen eerder nog bepaaalde dat Musk voor de komende drie jaar niet de voorzitter van de raad van bestuur van Tesla mag zijn. Zowel het SEC en Tesla weigerden alle commentaar. 

 

De SEC stelde een onderzoek in naar Musk aangezien die begin augustus een problematische tweet had verzonden waarin hij schreef Tesla te willen privatiseren, en dat hij daarvoor al de nodige fondsen had verzekerd.  

 

Musk stelt hiermee het geduld van de SEC danig op de proef, aangezien de instelling in eerste instantie nog van plan was om Musk uit zijn rol van Tesla-CEO te zetten. Musk lokt dus beter niet te veel uit. Stephen Crimmins, een voormalige werknemer bij het SEC laat in een statement met Bloomberg weten dat “het SEC nog steeds de deal kan opblazen als wordt bevonden dat Musk zich niet aan de voorwaarden van de deal houdt.”  

 

Om nog maar eens een idee te geven hoe sterk de aandelen van Tesla verbonden zijn met de capriolen van Musk: vorige week vrijdag stuikten de aandelen van Tesla met 14 procent in elkaar nadat bekend raakte dat de elektrische wagenfabrikant wel eens zijn CEO zou kunnen verliezen. Toen maandag een akkoord werd bereikt, stegen de aandelen weer met 17 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business