Devialet

Het Franse audiomerk Devialet heeft gisteren zijn nieuwe speaker bekendgemaakt, de Phantom Reactor. De speaker is opmerkelijk klein, maar zou toch geweldig geluid moeten opleveren.

Advertentie

Smartphones worden alsmaar groter, laptops alsmaar kleiner en tablets lijken spoorloos verdwenen te zijn. Wat speakers betreft hebben we liefst stijlvolle, niet al te grote modellen die ons toch omver weten te blazen met hun geluid. Franse speakerproducent Devialet volgt deze gedachtegang met zijn nieuwe Phantom Reactor speakers. Deze nieuwe toevoeging aan de Phantom-reeks is kleiner dan alle huidige modellen, maar produceert nog steeds kwalitatief hoogstaand geluid, wat ook wel mag voor een prijs van €990.

De Phantom Reactor lijkt nogal sterk op een ei en is (toevallig) ongeveer even groot als het gemiddelde struisvogelei, al weegt hij met zijn 4,5 kg wel wat meer. Dit is tevens de reden waarom Devialet drie jaar nodig had voor de ontwikkeling van deze speaker, aangezien hij vier keer kleiner is dan de andere Panthom-speakers zonder hierbij geluidskwaliteit op te offeren. Verder ondersteunt de speaker Bluetooth, wifi, AirPlay, Spotify Connect en UPnP. Als dat nog niet voldoende is, bevat de speaker ook nog een audiopoort voor de met uitsterven bedreigde AUX-kabel.

Spraakinvoer ondersteunt de Phantom Reactor dan weer niet. Dit is echter een bewuste keuze van Devialet, aangezien het hierdoor zijn volledige focus kon leggen op de optimalisatie van de geluidskwaliteit. Ook zijn er twee verschillende modellen beschikbaar: de 600W-versie met 95 dB SPL en de 900W-versie met 98 dB SPL. Het geluid dat de speaker produceert, gaat tot slot van een lage 18 Hz tot maximaal 21Khz. In combinatie met de eigen audiotechnologie van Devialet zou de speaker een ware streling voor het oor moeten zijn.

Tot slot is de Phantom Reactor beschikbaar vanaf 24 oktober in de meeste elektronicazaken en online winkels zoals Amazon. Voor de 600W-speaker zal je zo’n €990 betalen en voor de 900W-versie klimt de prijs tot €1.290.