Nieuws

Google Pixel 3: een overvloed aan AI

Na de nodige hoeveelheid informatielekken is het nu eindelijk tijd voor de officiële aankondiging van de nieuwe Google Pixel 3 en 3XL.
Sinds gisterenavond is er eindelijk een einde gekomen aan het lange wachten op de nieuwe Google Pixel 3 en 3XL. Deze twee vlaggenschepen van Google zijn tijdens het evenement “Made by Google” uit de doeken gedaan. De smartphones zouden je “het beste van Google” moeten bieden en bevatten verder een zeer uitgebreide AI-ondersteuning. 

De camera

In een tijdperk waar de smartphone de digitale camera begint te vervangen, is het natuurlijk handig als je smartphone een kwalitatieve camera heeft. Google zelf lijkt erg trots te zijn op zijn vernieuwde camera in de Pixel 3, aangezien deze AI lijkt te benutten zoals nooit te voeren. Zo bevat de camera een functie genaamd “Top Shot” waarbij automatisch meerdere foto’s genomen worden en vervolgens de beste foto wordt aangeraden. Ook de camerazoom is vernieuwd en zou het korrelige inzoomeffect moeten verhelpen. Bovendien bevat de camera ook Motion Auto Focus waardoor je video-opnames steeds scherp zullen zijn. Voor de vloggers heeft de Pixel 3 ingebouwde videostabilisatie voor de frontcamera zodat een filmpje of selfie maken probleemloos verloopt terwijl je wandelt. Dit alles zit verpakt in een 12MP-camera aan de achterkant en een dubbele 8MP-camera aan de voorzijde. De grote focus op de camera wordt tot slot afgerond met een onbeperkte opslagcapaciteit (tot 2022 weliswaar) op Google Foto’s zodat gebruikers naar hartenlust foto’s en video’s in hoge kwaliteit kunnen maken.

Voornaamste specificaties

Naast de dubbele frontcamera van 8MP en de enkelvoudige camera van 12MP aan de achterzijde ziet het totaalplaatje van de Pixel 3 en 3XL er als volgt uit:
  • 5,5 inch amoled-scherm voor de Pixel 3 en 6,3 inch voor de 3XL
  • Snapdragon 845 SoC
  • 4GB RAM
  • 64 of 128GB interne opslag
  • 2.915 mAh-batterij voor de Pixel 3 en 3.430 voor de 3XL
  • Android 9.0 Pie besturingssysteem
  • Enkele USB-C-aansluiting (dus geen hoofdtelefoonaansluiting)
In feite is dit niets bijzonders en vinden we gelijkaardige specificaties terug bij andere high-endsmartphones op hetzelfde prijspunt. Het is dan ook vooral de aanwezige software die de toestellen uniek maakt. 

Overal AI

Vervolgens lijken de Pixel 3 en 3XL over te stromen van AI-software. Het punt waarop onze smartphones meer nadenken dan wij zelf lijkt aangekomen te zijn. Zo bevat de camera van de toestellen Google Lens, waarmee je informatie over voorwerpen verkrijgt door er een foto van te nemen. Een foto nemen van een businesscard met Google Lens zorgt ervoor dat de smartphone je automatisch aanraadt om een nieuw contact aan te maken op basis van de gegevens op het kaartje. Daarnaast is er nog Gmail Smart Compose, waarbij de Pixel-toestellen je zinnen en woorden aanraden om sneller mails te kunnen opstellen. De VS mag bovendien als eerste kennismaken met de functie Screen Call die inkomende telefoongesprekken kan screenen en hierdoor spamoproepen kan vermijden, zoals in onderstaande GIF wordt aangetoond.

Google Pixel Stand

Een smartphone is niets zonder bijbehorende accessoires en dan liefst van de smartphoneproducent zelf. Hiervoor heeft Google de Pixel Stand ontworpen. Deze draadloze oplaadstandaard is speciaal ontworpen voor de nieuwe Pixel-toestellen en biedt gebruikers verschillende handige functies terwijl hun toestel aan het opladen is. Zo verandert het toestel in een digitaal fotoframe dat een diavoorstelling afspeelt op basis van Google Foto’s en kan je makkelijk verschillende smarthomefuncties gebruiken terwijl de smartphone aan het opladen is. Verder heb je met een simpele “Hey Google” toegang tot de digitale assistent en kan je rustig wakker gemaakt worden met het Sunrise Alarm dat een zonsopgang nabootst op het scherm. Tot slot (en niet onbelangrijk) komt het oplaadstation ook met een snellaadfunctie.Tot slot krijgen we wederom geen officiële lancering in de Benelux. Via grijze import vanuit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zullen de toestellen weliswaar hun weg tot bij ons wel vinden. Exacte data weten we nog niet, maar over de prijzen kunnen we alvast zeggen dat de Pixel 3 met 64GB opslag €849 zal kosten en €949 met 128GB opslag. De Pixel 3XL met 64GB opslag zal eveneens €949 zijn en de variant met 128GB opslag zal je €1049 kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business