Nieuws

Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact ontvangen update naar Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie is dan al wel sinds augustus beschikbaar, dat maakt niet dat alle toestellen direct de update zullen ontvangen. Sony is nu wel al begonnen met het uitrollen van de update naar de Sony Xperia XZ2 (Compact).

In augustus begon Google met het uitrollen van Android 9.0 Pie voor alle Google Pixel smartphones. De AOSP repository werd op dat moment ook geüpdatet met alle nieuwe code voor Android 9.0 Pie voor fabrikanten om mee aan de slag te gaan. Niet veel later, op 16 augustus om precies te zijn, kwam Sony ook met de lijst van smartphones die de update naar Android 9.0 zullen ontvangen. Volgens de opgestelde lijst zouden de eerste smartphones pas in november de update naar Android 9.0 Pie ontvangen. Waarschijnlijk is de ontwikkeling wat soepeler verlopen, Sony brengt namelijk per vandaag al de eerste updates voor Android Pie uit.

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Het zijn misschien niet de eerste toestellen van Sony met Android 9.0 Pie – die kroon wordt namelijk gedragen door de Sony Xperia XZ3 – maar wel de eerste toestellen die de update ontvangen. De update die nu uitrolt naar de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact brengt dus de update naar Android 9.0 Pie, de eerste grote update voor de twee smartphones. Daarmee verkrijgen de toestellen het vernieuwde uiterlijk van Android Pie. In de release notes staat verder aangegeven dat de beveiligingspatches van oktober zijn meegeleverd. Ook brengt de update een vernieuwde versie van de camera-applicatie, waarschijnlijk vergelijkbaar met de camera-applicatie die op Android 9.0 beschikbaar is voor de Sony Xperia XZ3.

Mocht je de update binnen zien komen, zorg er dan voor dat je deze gaat downloaden met een Wi-Fi verbinding, de update is namelijk ongeveer 1 GB groot – overigens is dat nog relatief klein voor een versie-upgrade van Android. Het versienummer dat gepaard gaat met de update is 52.0.A.3.27, al kan daar nog wel een verschil in zitten als je de update via een provider uit gaat rollen. Wanneer de update het grootste deel van de gebruikers zal bereiken is nog onbekend, volgens XperiaBlog komen de meeste meldingen van de update momenteel uit Europa. Of daar ook meldingen uit de Benelux tussen zitten is onbekend.

Andere Sony-toestellen

Het is verrassend dat de Sony Xperia XZ2 Premium voor nu nog ontbreekt van de XZ2 lineup die nu de update al ontvangt. Mogelijk moeten gebruikers van dat toestel nog wachten tot november voor de eerste update naar Android 9.0 Pie. Naast de XZ2 Premium wachten ook de XZ Premium, XZ1 en de XZ1 Compact nog op de update naar Android 9.0 Pie – ook die toestellen staan gepland om nog in november de upgrade te ontvangen. Gebruikers van de midrange Sony Xperia XA2, XA2 Plus en XA2 Ultra hebben minder geluk en zullen nog tot in 2019 moeten wachten voordat Sony de eerste, en tevens laatste, Android upgrade naar hun toestellen toe zal sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business